Pražští plynaři a Praha 19 zakládají společný podnik

22.10.2020 14:17

Pražská plynárenská prostřednictvím své dceřiné společnosti Prometheus, energetické služby a Městská část Praha 19 (Kbely) zakládají společný podnik Teplo pro Kbely, a. s. Kromě zkvalitnění dodávek tepla pro obyvatele, lze v souvislosti s tímto krokem mimo jiné do budoucna očekávat i nižší cenu tepla pro obyvatele Kbel. Akcionářská smlouva byla podepsána ve čtvrtek 22.10.2020 a společný podnik vznikne k 1.1.2021.

Pražští plynaři a Praha 19 zakládají společný podnik
Foto: Archiv Pražská plynárenská a.s.
Popisek: Zleva: místostarostka MČ Praha 19 Ivana Šestáková, místostarosta MČ Praha 19 Ing. Vladimír Olmer, předseda představenstva Prometheus energetické služby Ing. Ludvík Baleka, člen představenstva Prometheus energetické služby Mgr. Petr Dolejš

Důvodem založení společného podniku je zejména skutečnost, že MČ Kbely historicky vlastní tepelné hospodářství, kotelny a rozvody tepla, které v současné době  i sama provozuje. Aktuální situace však vyžaduje  nutnou rekonstrukci, na kterou MČ nemá dostatek finančních prostředků. Provozování, rekonstrukci a  nutné investice tak nově zajistí, za účasti silné skupiny Pražská plynárenská, právě vznikající společný podnik, přičemž její dceřiná společnost Prometheus disponuje i odborníky na danou problematiku a potřebným knowhow.

Městská část vloží do společného podniku majetek o celkové hodnotě 5 693 850 korun a bude mít jednu akcii, to je 25 procentní podíl ve společném podniku. Dceřiná společnost Pražské plynárenské, firma Prometheus, vloží do společného podniku 47 081 550 korun a bude mít 3 akcie, to je 75 procentní podíl ve společném podniku.

Teplo pro Kbely, a.s. budou řídit zaměstnanci ze skupiny Pražská plynárenská a obsadí všechny tři místa v představenstvu. Městská část bude mít kontrolní funkci a obsadí všechny tři místa v Dozorčí radě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…