Pražští radní projednají pouliční umění i problematiku opencard

12.05.2015 6:30

Pražští radní dnes projednají zpřísnění vyhlášky povolující pouliční umění. Novela zakáže využívání zesilovačů nebo zvířat. Na programu jednání je rovněž zřízení týmu, který bude vyjednávat s majitelem opencard, firmou eMoneyServices (EMS). Projednají i výsledek tendru na stavbu operačního centra na Malovance.

Pražští radní projednají pouliční umění i problematiku opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

V rámci novely pouličního umění od 1. července město zakáže například neomezené používání zesilovačů. Umělci nebudou moci rovněž používat k vystupování zvířata. Bude také změněna doba, kdy je možné na ulici vystupovat a bude rozšířen seznam míst, kde je zakázáno provozovat hudbu. 
   
Vedení Prahy chce pokračovat v jednáních s majitelem práv ke kartě opencard, firmou eMoneyServices (EMS). Radní by proto měli schválit složení vyjednávacího týmu k řešení vyrovnání dluhů, které má město vůči firmě EMS. Po řadě měsíců by vedení města mělo rovněž schválit výběr dodavatele stavby operačního centra na Malovance.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …