Před Zemanem se v Chomutově rozčílila žena. Nadávala na "nemakačenka"

25.10.2013 7:20

REPORTÁŽ Nepřizpůsobiví obyvatelé, kteří parazitují na systému a nedají ani v noci pokoj ostatním, se nesli jako hlavní téma diskuze prezidenta Miloše Zemana s obyvateli Chomutova, kam ve čtvrtek v podvečer zavítal v rámci návštěvy Ústeckého kraje.

Před Zemanem se v Chomutově rozčílila žena. Nadávala na "nemakačenka"
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

Hlava státu se setkala s lidmi v kině Svět v novém areálu na Zadních Vinohradech, vybudovaném z evropských dotací. Zde Miloš Zeman přijal dar v podobě obrazu místního malíře Vojtěcha Krause a připnul prezidentskou stuhu na městský prapor. Vyjádřil také obdiv nad vybudovaným sportovně-relaxačním areálem v místě bývalých kasáren. „A co se vám nejvíc líbilo?“ zeptala se jej přítomná školačka. „Hipodrom,“ odvětil stručně prezident s poukazem na mostecký dostihový areál, který vznikl jako rekultivace po těžbě uhlí. Ani v Chomutově nezapomněl prezident podpořit prolomení limitů a pokračování těžby. „Bez prolomení by mohlo přijít o práci dalších až 8500 lidí,“ uvedl.

Rovněž orodoval za účast lidí v předčasných parlamentních volbách.

Smějou se nám a nikdo to neřeší

Některé dotazy za něj zodpověděl primátor Chomutova, neboť se týkaly místních záležitostí, šlo například o nářky nad zrušením policejní služebny na sídlišti. Nejvíc dotazů se ale týkalo problémů s nepřizpůsobivými spoluobčany. „Čtyřicet dva let jsem pracovala. Teď se nám smějou a jezděj si nakupovat taxíkem. Tenhle problém se neřeší,“ rozčilovala se. Prezident poukázal na to, že je potřeba se zamyslet, kdo je nepřizpůsobivý. „Je to ten, kterému se nabídne práce a on ji odmítne. Takovým bych sebral dávky a na toho taxika by neměli,“ řekl mimo jiné a vzpomněl si i na svou návštěvu varnsdorfské ubytovny, kde jeden člověk platí měsíčně devět tisíc a takových je tam nahlášeno mnoho. „Ty peníze dostává bílá mafie,“ podotkl prezident, kde tkví další problém, který se nepřizpůsobivostí rovněž souvisí. „Nepřizpůsobiví – kdo to sem vlastně dovlekl?“ zaznělo. Na to někdo odpověděl: “Řápková, a ta tu není.“

Nejvyšší představitel státu zdůraznil, že v tomto regionu ho trápí zejména nezaměstnanost. „Člověk neztratí jen práci, ale i lidskou důstojnost,“ řekl.

Slovo je totéž co smlouva

Dotaz padl také na politickou kulturu v zemi. V té souvislosti Miloše Zeman uvedl, že v politice je velmi důležité držet slovo. „Podaná ruka je totéž, co písemná smlouva,“ přesvědčoval.

V rámci cesty po severočeském regionu čeká prezidenta v pátek návštěva Litoměřic, kde se od Katedrály svatého Štěpána přesune v 10:55 na Mírové náměstí, kde se setká s obyvateli. O půl hodiny později by se měl podepsat do Pamětní knihy města, dekorovat prapor města Litoměřice stuhou prezidenta republiky a přijmout dar města. S občany se setká i v Roudnici nad Labem, odkud se vrátí zpět do Prahy.

Část programu absolvovala ve čtvrtek se svým chotěm i první dáma. Sama dorazila například do Fondu ohrožených dětí Klokánek v Krásném Březnu a odpoledne pro změnu do dětského domova v Mostě.

Hradní sekretariát ještě v tomto týdnu na poslední chvíli měnil itinerář ze tří na dva dny, zřejmě aby si prezident mohl odpočinout po návratu z Ukrajiny. Z harmonogramu návštěvy vypadla například setkání s veřejností v Ústí nad Labem, Bílině či Děčíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…