Před komisí k policejní reformě opět vystoupí Šlachta

10.11.2016 6:16

Před sněmovní vyšetřovací komisí ke sporné reorganizaci policie dnes bude podruhé vypovídat bývalý ředitel protimafiánského útvaru Robert Šlachta, který s reformou nesouhlasil a od policie kvůli ní odešel. Poslanci vyslechnou také vyšetřovatele Generální inspekce bezpečnostních sborů Milana Vaculíka a rozhodnout by měli o tom, zda před komisí vystoupí také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Před komisí k policejní reformě opět vystoupí Šlachta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Šlachta před komisí poprvé vypovídal na konci července, kdy před poslanci mluvil téměř pět hodin. Komisi například předal dokument označovaný za tzv. Šlachtovu zprávu, která se zaměřuje na sloučení protimafiánského a protikorupčního útvaru. Šlachta nyní pracuje u celníků, kde se na začátku listopadu stal náměstkem generálního ředitele pro oblast pátrání.

Reorganizace policejních útvarů vyvolala roztržku mezi koaličními ČSSD a ANO, kritizovali ji někteří žalobci. Komise se zabývá různými podezřeními souvisejícími s postupem policejního prezidia, policistů a žalobců. Komise má čas na výslednou zprávu do konce ledna.

Naplánovaná jsou zatím dvě další jednání. V úterý chtějí poslanci vyslechnout žalobce Jarmilu Ošlejškovou a Petra Šeredu z olomouckého vrchního státního zastupitelství. Na závěr 8. prosince znovu přijdou policejní prezident Tomáš Tuhý, jeho bývalý náměstek Zdeněk Laube a šéf olomouckého vrchního státního zastupitelství Ivo Ištvan.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…