Predátor Putin! naříká Emma Smetana. A vrátilo se jí to

14.02.2022 9:25 | Ze sítí

Za Ukrajinu, na kterou se údajně plánuje ruská invaze, se postavila moderátorka a zpěvačka Emma Smetana. Na Instagramu kritizuje, že západní svět nedokáže udělat nic jiného než doporučit svým občanům, aby Ukrajinu opustili. „Západní svět selhává, pokud ho soupeř, predátor s výcvikem KGB, který neuznává nic než sílu, vnímá jako slabého,“ řekla. Je jí úzko a cítí „hlubokou spoluzodpovědnost“. Ozvala se ovšem otázka, zda svůj psychický stav pojede vylepšit na drahou dovolenou.

Predátor Putin! naříká Emma Smetana. A vrátilo se jí to
Foto: Repro Instagram
Popisek: Emma Smetana provozuje jógu na pláži na Bali

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Současná situace, kdy Spojené státy očekávají ruskou invazi na Ukrajinu už tento týden, vyvolala vlnu solidarity s touto zemí. A to i mezi některými umělci. Vlajku Ukrajiny vyvěsila zpěvačka a moderátorka Emma Smetana, tedy na sociální síti Instagram, nikoliv na svém domě.

„Za to, že si Vladimir Vladimirovich myslí, že si tohle může dovolit vůči suverénní zemi. Za to, že se vůbec snaží jednat o ní bez ní. Za to, že neváhá vyhrožovat. Za to můžeme my všichni,“ obviňuje Emma Smetana a vysvětluje: „Západní svět selhává, pokud ho soupeř, predátor s výcvikem KGB, který neuznává nic než sílu, vnímá jako slabého. Pokud nedokáže tváří v tvář latentní agresi udělat víc než jen doporučit vlastním občanům, Američanům, Britům, Nizozemcům, Japoncům, Lotyšům, aby opustili Ukrajinu.“

Ptá se: „Opravdu (o)pouštíme Ukrajinu? Opravdu nemáme v roce 2022 prostředky na to odvrátit tuhle katastrofu?“ A dodává: „Je mi úzko a cítím hlubokou spoluodpovědnost, ať už se v příštích dnech (ne)stane cokoliv.“

Se Smetanou pak řada lidí souhlasila, například moderátor Jan Musil. „Děkujem, že to není jedno. Aspoň někomu,“ ozvalo se. Ale ne všichni byli tak pozitivní. „Vy tomu tak rozumíte. Zase někde načerpejte podporu a vyrazte do exotiky se uklidnit. Morální autorito,“ vzkázal Smetaně Lukáš Moravec s narážkou na to, že Smetana byla jedním z recipientů programu Covid kultura a její Instagram zdobí fotky z dovolené na Bali.

„Zatím jen ruská armáda musela vyprovodit emerickou ponorku ze svých výsostných vod ... vypadá to, milá Emmo, že ten, kdo provokuje, jsou USA,“ přidal se Daniel Rubeš.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…