Přední vědec: Bill Gates a vakcína? Lochnessku taky neviděli, asi se schovává. Vyvracím nesmysly

22.12.2020 13:02

Biochemik a prorektor Univerzity Karlovy Jan Konvalinka si na svém facebookovém profilu otevřel rubriku „uvádění falešných zpráv o vakcínách na pravou míru“. A v nejnovějším díle se chopil tématu, ze kterého si původně dělal jen legraci, než prý zjistil, že je míněno zcela vážně.

Přední vědec: Bill Gates a vakcína? Lochnessku taky neviděli, asi se schovává. Vyvracím nesmysly
Foto: Repro YouTube
Popisek: Prof. Jan Konvalinka

„Dostávám opakované dotazy na Billa Gatese, 5G sítě a světové spiknutí, které se nás všechny snaží ovládnout skrze vakcíny ,“ prozradil Konvalinka. Čelil prý výzvám, aby místo posměšků spekulace o světovém spiknutí vědecky vyvrátil, jenže je v rozpacích- jak dokázat, že něco není?

Anketa

Má prezident Miloš Zeman vaši podporu? (Ptáme se od 22.12.2020)

83%
17%
hlasovalo: 14022 lidí

„Můžeme dokázat, že neexistují vodníci? Že jsme ještě žádného nenašli? Prostě se dobře schovávají. Takovou Lochnesskou příšeru lidé také doteď hledají, každý rok se na Loch Ness vydává další vědecká výprava, která tu příšeru tentokrát už docela určitě najde,“ píše docent Konvalinka. Podobně zarputile se jeden tiskový mluvčí vrhá do knihoven s vírou, že konečně objeví článek „Hitler je gentleman“.

V případě koronaviru těžko dokázat, že jej nesestrojili Američané a nenarafičili na Číňany. „Ono je to totiž naopak: je třeba dokázat, že ho sestrojili, důkazní břemeno je na straně žalobce,“ píše vědec. Podobné je to i se spiknutím Billa Gatese k ovládnutí světa skrze vakcíny.

Do seriálu vyvracejícího mýty zapadá i představa, že lidé kteří neumírají „na covid“ ale „s covidem“ by neměli být zařazováni do kolonek poškozených.

„Tohle mohla být zajímavá intelektuání diskuse v březnu nebo dubnu: teď už vidíme, že lidí umírá podstatně více než kterykoli jiný podzim, a že to umírání přesně koreluje s počty infikovaných,“ dodává k tomu prorektor.

Podle něj je zjevné, že lidé neumírají v důsledku vládních opatření ani na následky nošení roušek, ale zabíjí je virus. Pro dokonalou argumentaci to prorektor doplňuje grafy.

A do třetice obdivoval způsob komunikace očkování proti covidu na Slovensku, které je totálně odlišné od toho, co předvádí propagační experti českých úřadů.

„Nechápu, jak to ti Slováci dělají. Nejen si dokážou zvolit slušnou prezidentku, ale ještě dělají chytrou a účinnou očkovací kampaň. Klobouk dolu,“ vyjádřil obdiv pod Tatry. K tomu přiložil obrázek, na kterém slovenské ministerstvo vysvětluje výhody vakcíny za základě zkušeností z USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…