Předseda ODS Fiala říká, že opatření jsou represivní, nepřímo tak nabádá k jejich porušování, zní z ČSSD

03.03.2021 13:23

Sociální demokraté zveřejnili na svém Facebooku video, ve kterém předseda ODS Petr Fiala ve vysílání ČT24 hovoří o tom, že současná opatření jsou represivní, někdy až za hranou toho, co je akceptovatelné. To se nelíbí vládní ČSSD. Prý nabádá k jejich porušování.

Předseda ODS Fiala říká, že opatření jsou represivní, nepřímo tak nabádá k jejich porušování, zní z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference ČSSD k aktuálnímu stavu. Ve čtvrtek ve sněmovně prodloužení nouzového stavu ČSSD rozhodně podpoří

„Tady máme spoustu takových represivních opatření, které se hodně dotýkají soukromého života. Pro mě to někdy jde opravdu až za hranu toho, co je třeba pro mě akceptovatelné,“ říká ve vysílání ČT24 Petr Fiala. 
 
 
„Tak toto je ta nová ODS.  Pan profesor Fiala z ODS říká, že opatření jsou represivní a pro něj osobně nepřijatelná. Nepřímo tak nabádá k jejich porušování.  Šéf Senátu Vystrčil za ODS zase říká, že náklady krize mají ze svých kapes zaplatit lidé z veřejného sektoru, kteří pracují doma,“ stojí na oficiálním Facebooku ČSSD. 
 

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí
Naráží na slova předsedy Senátu Miloše Vystrčila, který v nedělní Partii na CNN Prima News uvedl:„…my tady máme část obyvatel, kteří nikdy nic po státu nechtěli, možná jsou jich dokonce dva miliony, a dneska lezou doslova po čtyřech, ... a pak tady máme lidi, což jsou teda většinou úředníci, kteří mají homeoffice nebo chodí do práce a na konci měsíce dostanou ten svůj plat a vůbec nic se neděje. To je věc, která není normální. Je to veliký problém. ... Můj názor je, že v nějakém okamžiku, pokud to chceme překonat, bude muset dojít k nějaké sdílené solidaritě,“ řekl Vystrčil.  
 
Netrvalo ale dlouho a svých slov začal litovat a na řadu přišla omluva. „To jsem si to zavařil. Jediné, co jsem chtěl v CNN Prima říci, bylo, že není možné, aby účet za pandemii zaplatila jen určitá skupina lidí, ale že by se na tom měli prostřednictvím sdílené solidarity podílet i zaměstnanci veřejného sektoru. Omlouvám se za nepovedené vyjádření,“ sypal si popel na hlavu na Twitteru.
 
„Asi mu nedochází, že ve veřejné a státní správě působí téměř ze tří čtvrtin ženy. Právě na ně podle průzkumů dopadá pandemie a opatření citelněji než na muže,“ dodávají sociální demokraté. 
 
ČSSD v polovině minulého týdne přišla s plánem „Obětujme březen“. Ten má znamenat jeden měsíc přísných opatření, jeden měsíc doma. Situace se v České republice nelepší, včera přibylo 16642 pozitivně testovaných na covid a nemocnicím docházejí místa. 
 
„Dnes odhadují odborníci, že by se to mohlo přiblížit 20 tisícům. To jsou opravdu alarmující čísla a dokazují, že bez opatření, která jsme museli přijmout, to nejde,“ uvedl předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…