Předsednictví EU – víte, kolik bude stát? Matěj Gregor z Odchod.eu jde do voleb. A pustil se do vlády

13.07.2022 16:45 | Ze sítí

Matěj Gregor ze spolku Odchod.EU, který hodlá kandidovat v podzimních komunálních volbách za stranu Vítkovičtí, pálí do Fialovy vlády. Ta podle něj umí šetřit jen na studentech, důchodcích nebo pracujících lidech, ale sama si vytvoří tři nová ministerstva. Jako „maškarádu“ pak Gregor označuje české předsednictví EU, jehož náklady půjdou do miliard.

Předsednictví EU – víte, kolik bude stát? Matěj Gregor z Odchod.eu jde do voleb. A pustil se do vlády
Foto: Archiv Matěje Gregora
Popisek: Zakladatel spolku Odchod.eu Matěj Gregor

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
Gregor na svém facebooku kritizuje Fialův kabinet, který před volbami sliboval hledání úspor, zatímco hned po volbách zřídil tři nová ministerstva, nabral desítky nových úředníků do Strakovy akademie a zvětšil počet místopředsedů Sněmovny.

„Vláda prý hledá úspory. A je to pravda? Už od předvolební kampaně jsme pořád dokola poslouchali, jak je třeba hledat úspory. Tehdy se ale neřeklo, že jediné, na čem umí vláda šetřit, je pracující člověk, student anebo senior. Kecy o štíhlém státu jsme slyšeli. Ale jaký je výsledek? Tři nová ministerstva a nábor několika desítek úředníků na Strakovku. Stejně tak se zvětšil počet místopředsedů Sněmovny,“ štve Gregora.

Pětikoalice podle něj jen čerpá a „sosá“ stát, dokud to jde, jako to dělal Andrej Babiš. „Toho za to pranýřovali, byl prý odstrašujícím příkladem, jakým se demokratické koalice přece nikdy nestanou!“ tvrdí Gregor, že současná vláda si s tou minulou může podat ruce. „Snížení slev na jízdné, které pro seniory a studenty zavinilo zdvojnásobení ceny, ušetří necelé dvě miliardy. To je asi polovina toho, co jsme poslali na Ukrajinu. Na to peníze jsou,“ vadí Gregorovi, že vláda myslí více na Ukrajinu než na vlastní občany.

Jako maškarádu pak Gregor označuje české předsednictví v EU! „Narovinu – nemám rád Babiše. Asi bych ho tam dnes možná viděl raději než Fialu, ale nic to nemění na tom, že bych ANO volit nechtěl. Jednu věc ale Babiš udělal dobře – osekal rozpočet na české předsednictví,“ má jasno Gregor.

Ten se dle svých slov o problematiku Evropské unie a jejího fungování intenzivně zajímá už tři roky. „A proto vím, stejně jako politici, že předsednictví kterékoliv země v Radě EU je jen maškaráda. A pěkně drahá maškaráda. Za peníze, které na rozpočet máme, se akorát zajišťuje luxus pro unijní papaláše, kteří budou jezdit na drahé mítinky a setkání. Udělá se program, naslibuje se hromada věcí a nechá se vyrobit tuna reklamních předmětů,“ upozorňuje Gregor, v čem je vlastně podstata předsednictví.

Problém je, že za půl roku předsednictví, se totiž stejně nestihnou žádné velké změny a žádná reforma nemůže proběhnout. „Kdyby se EU chtěla reformovat, tak zrušení tohohle nesmyslného předvádění v rámci předsednictví, by bylo skvělým začátkem. Jenže EU nechce. A proto si, přátelé, můžeme užívat české předsednictví za téměř dvě miliardy korun, na kterém si pravděpodobně smlsnul nejeden podnikatel napojený na vládní činitele. Z našich peněz,“ štve Gregora.

Gregor vstoupil do povědomí veřejnosti jako lídr spolku Odchod.EU, který sdružuje občany nespokojené s členstvím v EU. „Bojujeme za vystoupení z Evropské unie. Pravidelně informujeme o aktualitách, pořádáme malé i větší akce a spojujeme občany se stejným názorem napříč ČR,“ píše spolek na svých stránkách.  

Kromě euroskeptických aktivit vstupuje Gregor také do politiky a chce uspět v podzimních komunálních volbách ve Vítkovicích za stranu Vítkovičtí. Ti sami sebe označují za komunitu sousedů a přátel z Vítkovic. „Společně chodíme na pivo, uklízíme ulice, pomáháme seniorům a upozorňujeme na nešvary našeho obvodu. Budeme kandidovat do komunálních voleb!“ píše mladá strana, která chce bojovat za lepší Vítkovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…