Přehlídka známých osobností při Zemanovu odletu do Číny. S kufrem dorazil i Petr Nečas

12.05.2017 6:56

Nejbohatší Čech Petr Kellner, expremiér Petr Nečas i guvernér České národní banky Jiří Rusnok. To jsou jen namátkou ti, kteří doprovází prezidenta Miloše Zemana při jeho současné návštěvě Číny. S hlavou státu odletěly dva vládní speciály plné podnikatelů, píše MF Dnes.

Přehlídka známých osobností při Zemanovu odletu do Číny. S kufrem dorazil i Petr Nečas
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

Podle prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslava Hanáka, který je organizátorem obchodní mise, byl zájem o cestu velký. „Jde napříč mnoha odvětvími průmyslu a služeb,“ uvedl s tím, že na cestu se vydali zástupci strojírenských firem, firem zabývajících se lékařskými technologiemi, elektrotechnikou či investiční společnosti.  

Podnikatelé sice letadla zaplnili, chybí však ministři – tři z ČSSD totiž cestu zrušili, kvůli vládní krizi. Z vlády tak Zemana doplnili jen ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a ministr dopravy Dan Ťok (oba za ANO).

Během návštěvy v Číně se prezident Zeman setká také s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, jenž rovněž bude v Číně na státní návštěvě.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …