Přejmenuje se Letiště Václava Havla na Letiště Karla Gotta? Praha bude jednat s rodinou

24.10.2019 8:37

Místopisná komise rady hlavního města na středečním jednání doporučila čtyři možnosti pojmenování veřejného prostranství v Praze po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi. Návrhy Praha nyní projedná s Gottovou rodinou, uvedl na dotaz ČTK mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Přejmenuje se Letiště Václava Havla na Letiště Karla Gotta? Praha bude jednat s rodinou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Gott

Návrhy Praha nyní projedná s Gottovou rodinou, uvedl na dotaz ČTK mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Konečné rozhodnutí o případném pojmenování místa má městská rada, doplnil.

Komise podle Hofmana projednávala zhruba deset variant, které obdržela od veřejnosti. O které konkrétně šlo, nechtěl uvést. Podle informací ČTK mezi nimi byl ale například návrh na přejmenování Letiště Václava Havla v Praze na letiště Karla Gotta. Petici za tuto možnost na internetu podepsalo 2500 lidí.

Lidé také dříve navrhovali pojmenování některé stanice plánovaného metra D po oblíbeném zpěvákovi. Starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS) přišla s variantou pojmenovat po Gottovi ulici nebo náměstí v nové čtvrti Smíchov City, která by se měla začít stavět v příštím roce. Právě v páté městské části zpěvák dlouho žil.

Podle místostarosty Prahy 1 Petra Hejmy (STAN) by zpěvákovo jméno mohl nést zatím bezejmenný mostek spojující Masarykovo nábřeží se Slovanským ostrovem, kde stojí palác Žofín. Primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN) zase přišel s možností výstavby zpívající fontány na Slovanském ostrově, která by také mohla být po Gottovi pojmenována.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…