Překvapivé setkání. Na Petříně se Fico potkal s Rajchlem. A měli si co říci

24.11.2023 13:16 | Monitoring

Premiér Robert Fico má při návštěvě ČR nabitý program. Sešel se už s předsedy obou parlamentních komor, Petrem Fialou a chystá se k Petru Pavlovi. Navštívil ale také pražský Petřín a okolí hvězdárny, která je pojmenovaná po slovenském hrdinovi, Milanu Rastislavovi Štefánikovi. A tam se sešel s předsedou strany PRO. Jindřich Rajchl ho ujistil, že chce být v Parlamentu a rozvíjet se Slovenskem spolupráci.

Překvapivé setkání. Na Petříně se Fico potkal s Rajchlem. A měli si co říci
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda PRO Jindřich Rajchl a premiér Robert Fico u Štefánikovy hvězdárny

Jak je známo, dnes dorazil do Prahy na setkání se svými protějšky premiér Slovenska Robert Fico. Sešel se s předsedy obou parlamentních komor, navštívil premiéra Petra Fialu, odpoledne by se pak měl setkat s českým prezidentem. Čekali na něj také odpůrci, kteří mu nemohou prominout jeho postoj vůči Ukrajině.

Fico ale navštívil také pražský Petřín, kde se nachází Štefánikova hvězdárna. Zde se setkal s předsedou strany PRO, Jindřichem Rajchlem. Setkání bylo podle předsedy strany krátké, ale i tak je za něj povděčen. „Je mi velkou ctí, že si pan premiér Robert Fico ve svém dnešním extrémně nabitém programu našel pro mne čas na krátký rozhovor. Poblahopřál jsem mu k úspěchu ve volbách a on mi na oplátku popřál hodně štěstí v našem úsilí,“ uvedl Rajchl na sociálních sítích společně s fotkou.

„Na závěr jsem mu ještě sdělil, že se budeme snažit ze všech sil pracovat na tom, abychom uspěli v příštích parlamentních volbách a mohli společně budovat velmi úzkou česko-slovenskou spolupráci. Na což mi pan premiér odpověděl, že by to velmi uvítal,“ doplnil předseda PRO.

„Tak pevně doufám, že to společně dokážeme a že nám v tomto úsilí pomůžete. Naší vizí je vytvořit nejsilnější vztah se Slovenskem od roku 1993 a společně s Maďarskem a Rakouskem postupně vytvořit silný středoevropský region, jenž nebude pouhým přívěskem západní Evropy, nýbrž jejím rovnocenným partnerem,“ uvádí svůj plán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pozor na ten Hoax !!!Co si zvolili to mají, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 24.11.2023 14:14:28
Ficovi bych ruku podal ale nikomu s pětikoalice ani náhodou !Vidím zemi zaslíbenou, pivní pěnou obklopenou, parchantama rozkradenou ! "Staré pověsti české" za 500 let... Malá dcerka v Etiopii, v roce 2514, se ptá svého otce : " Tati, dneska jsem zaslechla, že prý kdysi žili v nějakých Čechách nějací Češi, slyšels o tom něco ? " " Samozřejmě, maličká, prý právě podle nich se dnes říká : " Ty seš blbej jako Čech ! " " Aha, a kde ty Čechy byly ? " " No, to se přesně neví, ale snad někde ve střední Evropě. " " A to vážně byli tak kolosálně blbí ? " " Asi ano, prcku. Podle pověstí si prý rozprodali a vykradli vlastní zemi, jejich vláda nechala lidi umírat, protože náklady na léčení si nemohl slušný člověk dovolit a pokud ano, brzy velmi zadlužený zemřel hladem, protože lichvářství bylo tou jejich vládou posvěceno na dobrý byznys. Za vrcholné představitele si postupně volili kdejakého lumpa, jeden prezident dokonce pustil lumpy a darebáky ještě dříve, než je stihli potrestat a zabavit jim všechno, co nakradli. Ti Češi si zlikvidovali zemědělství a průmysl a tím vzali lidem práci. Prodávali si jedovatý alkohol, dováželi a draze prodávali odporné a nezdravé potraviny z jiných zemí jen proto, že byly levné a dalo se na nich zbohatnout. Kdo se bránil útočníkovi, toho zavřeli a útočník byl ponechán na svobodě a ještě odškodněn. Vyživovali si z vlastní kapsy c?????, komedianty, jiné darebáky a stali se poskoky cizích mocností. Dokonce i zákony dělali

|  27 |  0

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…