Premiér Babiš se v závěru jednání v Davosu sejde s představitelem Huawei

25.01.2019 6:32

Ve švýcarském Davosu dnes končí Světové ekonomické fórum. Český premiér Andrej Babiš, který se neformálního jednání státníků a byznysmenů účastní, se v rámci fóra dnes sejde s předsedou představenstva firmy čínské Huawei Kenem Hu, s vietnamským premiérem Nguyenem Xuan Phucem a s šéfkou karetní asociace VISA pro Evropu Charlotte Hoggovou.

Premiér Babiš se v závěru jednání v Davosu sejde s představitelem Huawei
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Jednáním s představitelem Huawei naváže Babiš na svůj čtvrteční program, kdy se setkal se zástupci technologických firem Apple, IBM a AT&T. Premiér se při letošní účasti na fóru zaměřuje právě na společnosti působící v informačních technologiích, při jednáních ho provázejí místopředseda vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karel Havlíček a vládní zmocněnec pro informační technologie a digitalizaci Vladimír Dzurilla.

Jednání s představitelem Huawei může být ovlivněno situací kolem varování, které vydal před Vánoci český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Úřad upozornil, že hardware a software čínských společností Huawei a ZTE by mohl představovat bezpečnostní riziko. Proti varování protestovala čínská ambasáda v Praze, zlehčoval ho český prezident Miloš Zeman. Bezpečnostní výhrady vůči Huawei zaznívají i v dalších evropských zemích a také ve Spojených státech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…