Premiér je slabý a není pro nás přínosem, píše Paroubek

02.07.2012 23:00

Šéf NS-LEV 21 Jiří Paroubek prohlásil, že premiér Petr Nečas svou nominací Pavla Blažka na post ministra spravedlnosti dokazuje svoji slabost.

Premiér je slabý a není pro nás přínosem, píše Paroubek
Foto: tan
Popisek: Jiří Paroubek v Hyde parku

Takový ministerský předseda není podle jeho slov přínosem pro ČR. "Premiér Nečas si zřejmě plete ministerská křesla ve vládě se slavnými úplatkářskými obálkami Víta Bárty. Jak jinak lze totiž vnímat jeho nominaci místopředsedy ODS Pavla Blažka na post ministra spravedlnosti, když o témže člověku premiér ještě před rokem a půl hovořil jako o člověku, který nemá důvěru premiéra," uvedl Paroubek.

Nečas si chce za každou cenu získat hlasy

Po ministru průmyslu a obchodu Martinu Kubovi a ministru zemědělství Petru Bendlovi tak podle Paroubka míří do vlády další muž, jehož význam nespočívá v pozitivním přínosu pro to které ministerstvo, ale v osobním vnitrostranickém přínosu pro premiéra a předsedu ODS Nečase.

"Je zjevné, že s blížícím se volebním kongresem ODS hledá Petr Nečas všechny možnosti a cesty pro to, aby si zajistil podporu vlivných zákulisních osobností uvnitř ODS pro své znovuzvolení předsedou strany," tvrdí Paroubek.

Dodal, že nebude vyzývat premiéra Nečase ke stažení této nominace, ani prezidenta Klause k jejímu nepodepsání. "Každý si totiž sám může udělat obrázek o bezradnosti českého premiéra, který už nesvádí boj pouze se svými koaličními partnery, ale rovněž vede bitvu za svou osobní politickou budoucnost. Takto oslabený premiér však nemůže být pro naši zemi přínosem," uzavřel Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …