Premiér představí výsledky bezpečnostního projektu na letišti

30.01.2018 6:52

Výsledky projektu k zajištění zvýšení bezpečnosti na Letišti Václava Havla dnes představí premiér Andrej Babiš, ministryně financí Alena Schillerová (oba ANO) a ministr vnitra Lubomír Metnar. Pořízení nových bezpečnostních systémů schválila vláda před dvěma lety. Venkovní prostory letiště nyní například hlídají brány s kamerami, které snímají registrační značky aut. Policisté také trénují zásahy v prostorech letiště na speciální střelnici.

Premiér představí výsledky bezpečnostního projektu na letišti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman přijal demisi vlády premiéra Andreje Babiše. Zároveň ho pověřil dalším vyjednáváním o sestavení vlády nové

Vláda bývalého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) schválila v lednu 2015 na zvýšení bezpečnosti letiště 187 milionů korun. Podle mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárky Miškovské jsou nyní veškeré plánované projekty v provozu, mimo zařízení, které automaticky rozpozná obličeje cestujících - to je zatím v počáteční a testovací fázi.

"Samotný projekt je o tom, že tu budou spolupracovat veškeré bezpečnostní služby a složky v odhalování závadových osob a co se týče bezpečnosti na letišti jako takové," řekla Miškovská. Cestující se nyní mohou na letišti cítit bezpečněji, dodala.

Celní správa v rámci projektu pořídila podle Miškovské například detektory radiace na nákladních terminálech nebo zařízení na detekci chemických látek u cestujících.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …