Presstitutky, debilní Američané. Známý komentátor, který radil Reaganovi, se ostře rozepsal o západních médiích

26.10.2015 15:37

Americký ekonom a novinář Paul Craig Roberts napsal na svém blogu pojednání o západních presstitutkách. Západní média totiž podle něj jen dokola omílají lži a pracují s informacemi o dění, aniž by uváděly jeho příčiny. „Presstitutky obelhávají jen samy sebe a debilní Američany,“ píše Roberts.

Presstitutky, debilní Američané. Známý komentátor, který radil Reaganovi, se ostře rozepsal o západních médiích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

„Západní média mají jen dva nástroje. Jedním jsou hanebné lži,“ píše Roberts a dodává, že lži v současnosti platí už jen na „debilní Američany“.

Příkladem uvádí ruské rakety, jejichž přesnost nahání USA strach, a tak se musí ohánět lživými výroky, aby jej zahnaly. „Ale podle západních presstitutek spadly ruské rakety z oblohy nad Íránem a nikdy nezasáhly svůj cíl, kterým je Islámský stát. Podle zpráv presstitutek ruské útoky jen zabíjí civilisty a zničily nemocnici,“ píše Roberts.

Druhým nástrojem médií je vynechávání příčin problémů. „Včera jsem vyslechl dlouhou diskuzi na Národním rozhlase (NPR), Izraelem a korporacemi vlastněném propagandistickém orgánu, o problému migrantů v Evropě. Ano, migrantů, ne uprchlíků,“ popisuje Roberts.

„Tito migranti se objevili zčistajasna. Rozhodli se jít za lepším životem v Evropě, kde kapitalismus, který poskytuje práci, svobodu, demokracii a ženská práva, zaručuje naplňující život,“ míní Roberts a vzápětí dodává, že to je proto, že jsme se ještě sami nevybombardovali.

Celý text zde.

„Hordy valící se přes Evropu se najednou rozhodly tam jít. Nemá to vůbec nic společného s Washingontem nařízenou, čtrnáct let trvající destrukcí sedmi zemí, ke které by nedošlo bez debilních Evropanů, již kryli válečné zločiny jmény jako 'koalice ochotných', 'operace NATO', 'šíření svobody a demokracie',“ naráží Roberts i na spojeneckou invazi do Iráku.

Západní média prostě neinformují o tom, že si za uprchlickou krizi můžeme sami, jelikož vše začlo spojeneckým bombardováním, které vyhnalo miliony lidí z domovů a stálo životy mnoha muslimů. Nikdo se prostě neodváží poukázat na pravou příčinu.

„Většina Američanů žije ve falešném světě, vytvořeném propagandou. Jsou odtrženi od skutečnosti. Mám před sebou říjnové vydání krajských novin ze Severní Georgie, jejichž titulní strana hlásá 'Vzpomínková bohoslužba ke Dni patriotů na připomenutí teroristických útoků z 11. září, jež otřásly Amerikou, se konala na obecním hasičském velitelství v Dawsonu',“ píše Roberts a přidává podtitulek, v němž místní hodnostáři vyzvali všechny k tomu, aby uctili památku těch, kteří „tehdy zemřeli, ale i ty, již od té doby padli v boji za svobodu Ameriky".

„Prezidenti Ruska a Číny s úžasem sledují nemorální stupiditu, která se stala základní charakteristikou Ameriky. V určité chvíli si Rusové a Číňané uvědomí, že i přes všechnu trpělivost světa je Západ ztracený bez možnosti vykoupení,“ píše Roberts a v samém závěru dodává, že až teprve když se Západ „zboří vlastním zlem, navrátí se do světa mír.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…