Přestřelka mezi šéfredaktory: Eriku, v Agrofertu jsou s tebou očividně spokojeni, psal Šafr Taberymu

25.01.2015 10:49

Známý kritik Andreje Babiše (ANO) novinář Pavel Šafr poslal přes sociální síť Facebook vzkaz šéfredaktorovi časopisu Respekt Eriku Taberymu, v němž dal jasně najevo, že Česko neohrožuje ani tak radikální islám, jako spíše Babiš, který v rukou drží obrovskou moc, včetně moci mediální. Tím se podle Šafra liší od prezidenta Zemana, kterého Šafr označuje za "šaška". Na podporu svých slov přidává důkaz.

Přestřelka mezi šéfredaktory: Eriku, v Agrofertu jsou s tebou očividně spokojeni, psal Šafr Taberymu
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Pavla Šafra prý na sociální síti Twitter oslovil šéfredaktor Respektu Erik Tabery a podivoval se nad tím, že prvně jmenovaný nevnímá debatu o multikulturalismu a islámském radikalismu za až tak důležitou pro Česko. Šafr sice dává najevo, že musíme hájit svou svobodu, což říká řada lidí v souvislosti s časopisem Charlie Hebdo, jenže Šafr brojí proti ministrovi Andreji Babišovi (ANO). To on prý nejvíc ohrožuje naši svobodu.

V naší zemi je přeci všechno v nejlepším pořádku

"Nedivím se, že se toho Erik Tabery nebojí. S jeho prací jsou v Agrofertu spokojení. Ta čistá nula, kterou představuje obsah Respektu v poslední době, ta je hodná ocenění ze strany vládnoucího hnutí. Tady je v sázce celá zahraničněpolitická orientace státu, myšlenka lidských práv, příslušnost k demokratické a svobodné části světa a hlavně docela obyčejná pluralitní zastupitelská demokracie, na které stojí naše občanské svobody a lidská práva. Fenomén Babiše je v tomto dilematu desetkrát závažnější, než je ten šašek Zeman. Protože AB disponuje skutečnou mocí. Na rozdíl od Zemana,“ píše Šafr, sám v minulosti mnohonásobný šéfredaktor českých novin a časopisů.

Pod tímto příspěvkem se následně rozpoutala ostrá diskuze. Někteří dávali Šafrovi za pravdu, jiní mu doporučovali prášky, aby konečně přestal Babiše řešit. Jen o pár dní dřív totiž bývalý šéfredaktor Reflexu či Blesku upozorňoval na jasné propojení hnutí ANO s MF Dnes, kterou Babiš vlastní. Toto propojení se projevuje mimo jiné i tím, že deník neinformuje o zásadních věcech, jež by mohly ministra financí Babiše poškodit. A jako bonbonek přidává zjištění serveru Echo24.cz.

"Hnutí ANO propaguje předplatné MF Dnes. Upozornilo na to dnes Echo24.cz. Vyzkoušeli jsme to na stránkách ANO v podsekci Média. Odkaz na MF Dnes je aktivní a šup, už jste v předplatném MF Dnes. Rychleji, než bys řekl Plesl. Jinak je v naší zemi všechno v nejlepším pořádku,“ píše ironicky novinář a záměrně zmiňuje současného šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…