Prezident Zeman prý straší neziskové organizace

03.08.2015 22:37

Poslední prezidentovy výroky o uprchlících nepotěšily neziskové organizace. Mají totiž strach, že slova Miloše Zemana, pronesená v neděli pro server Blesk.cz, mohou posílit odpůrce imigrace. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Prezident Zeman prý straší neziskové organizace
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v srbské Subotici nastupucjí do autobusu, který je veze k maďarské hranici

Zeman se v neděli pustil do uprchlíků. „Nikdo vás sem nezval,“ prohlásil. Poté dodal, že by imigranti měli dodržovat naše pravidla a zákony. „Pokud se vám tu nelíbí, běžte pryč,“ dodal.

Zemanova slova jdou proti evropským hodnotám

Jeho slova ovšem kritizují neziskové organizace, které se zabývají pomáháním imigrantům a uprchlíkům z válečných oblastí. „Pan prezident jako jindy předvedl, že nemá dostatečnou dávku empatie. Sice má pravdu v tom, že lidé, kteří sem přijdou, by měli dodržovat zákony a chovat se podle našich zvyklostí, ale vzkazovat tohle uprchlíkům, kteří si snaží zachránit život útěkem, je dost nemístné a proti evropským hodnotám,“ myslí si Lukáš Houdek z projektu HateFree.

Houdek se také obává, že jelikož Zeman patří k nejoblíbenějším politikům, jeho slova mohou mít velkou sílu.

Neziskovky se rovněž bojí toho, že prezidentova slova mohou zhoršit už tak negativní nálady proti migrantům. „Taková slova jsou nebezpečná a mohou povzbudit extremisty. Nám posílají nadávky téměř každý den a slova prezidenta by jim mohla dodat sílu,“ řekl ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…