Prezident Zeman se vyjádří až za týden. Čeká na pokyny z Ruska, posmívá se lidovec. Agent, ukazuje Gazdík

18.04.2021 16:05

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že prezident Miloš Zeman se k výbuchu ve Vrběticích vyjádří až za sedm dní. Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) konstatoval, že Zeman pravděpodobně čeká na pokyny z Ruska. A tím to neskončilo...

Prezident Zeman se vyjádří až za týden. Čeká na pokyny z Ruska, posmívá se lidovec. Agent, ukazuje Gazdík
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana oznámil, že se hlava státu vyjádří k informacím o výbuchu ve Vrběticích z roku 2014, za nímž měla podle informací českých tajných služeb stát ruská strana, až za sedm dní.

„Prezident Miloš Zeman se vyjádří k vyhoštění ruských diplomatů a novým poznatkům k výbuchu ve Vrběticích příští neděli,“ napsal Deníku N.

Hradní mluvčí se jal citovat z Bible.

„Všechno má svou dobu, každá činnost pod sluncem má svůj čas. Je čas k trhání i čas k sešívání, čas k mlčení i čas k mluvení. Kazatel 3, 1 a 7,“ napsal Ovčáček na sociální síti Twitter.

Jiří Ovčáček promlouvá

Krátce po sobotní večerní tiskové konferenci Ovčáček už oznámil, že prezident Zeman plně podpořil kroky vlády Andreje Babiše (ANO) a nejvyšší ústavní činitelé této země postupují v součinnosti.

„Prezident republiky byl o případu informován panem předsedou vlády i panem vicepremiérem v průběhu soboty. Prezident republiky tedy veškeré informace má k dispozici. Nejvyšší ústavní činitelé postupují v součinnosti,“ napsal Ovčáček.

Jiří Ovčáček promlouvá

Za to, že prezident promluví k případu ve Vrběticích až za sedm dní, schytal pár slovních ran od opozičních politiků.

„Prezident Zeman se k teroristickému aktu cizí mocnosti na našem území vyjádří až další neděli. Potřebuje dostat noty z Ruska a pořádně to probrat s Putinem,“ konstatoval lidovecký europoslanec Zdechovský.

Tomáš Zdechovský promlouvá

Předsedkyně TOP 09 označila Miloše Zemana za „(p)rezidenta“ Ruské federace.

„Miloš Zeman se prý vyjádří k vyhoštění ruských diplomatů příští neděli. Já bych řekla, že tímhle odkladem okamžitého prohlášení už se vlastně vyjádřil. (P)rezident dlouhodobě ruské zájmy na našem území prosazuje. Ústavní žaloba na prezidenta má další bod,“ konstatovala dáma.

Reakce na mlčení prezidenta Zemana

Poslanec Petr Gazdík se vyjádřil v podobném duchu.

„Prezident Miloš Zeman dnes svým ohlášeným mlčením potvrdil, že není hlavou České republiky, ale agentem nepřátelské velmoci,“ konstatoval.

Reakce na mlčení Miloše Zemana

Další ránu prezidentovi zasadil senátor Pavel Fischer.

„Miloš Zeman se rozhodl veřejně nereagovat. Otřesné. Sice kritizuje stažení vojsk z Afghánistánu, ale terorismus na území vlastního státu klidně nechá bez komentáře,“ kroutil hlavou nad prezidentem Zemanem.

Reqakce na kroky prezidenta Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …