Prezident Zeman se zúčastní zahájení konference k Hedvábné stezce

26.04.2019 6:10

Účastí na zahajovacím ceremoniálu konference k projektu nové Hedvábné stezky zahájí dnes prezident Miloš Zeman druhý den pracovní návštěvy Číny. Svůj projev na summitu má v plánu až v sobotu, většinu dnešního dne stráví se zástupci podnikatelů na česko-čínském podnikatelském fóru.

Prezident Zeman se zúčastní zahájení konference k Hedvábné stezce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dvoudenní summit k Hedvábné stezce dnes začíná pořízením společné fotografie a setkáním vedoucích delegací. Těch se to Pekingu sjelo několik desítek včetně například ruského prezidenta Vladimira Putina, který vystoupí na konferenci s projevem hned po čínském hostiteli Si Ťin-pchingovi. Český prezident bude před státníky mluvit na sobotním programu.

Odpoledne čínského času (v ranních hodinách SELČ) se Zeman setká s českými a čínskými podnikateli. Na hospodářském fóru bude za jeho přítomnosti podepsáno několik dohod. Týkat se budou například energetické oblasti, hokeje nebo letectví.

Zeman je v Číně od čtvrtka, zpět do Prahy odletí v neděli. V sobotu například vystoupí s projevem na summitu k Hedvábné stezce, v neděli se pak sejde s čínským prezidentem. Na jednání s ním ho doprovodí národní delegace, ve které bude i pět českých ministrů, hokejista Jaromír Jágr, fotbalista Pavel Nedvěd nebo finančník Pavel Tykač.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…