Prezident Zeman vítá jmenování Schillerové vicepremiérkou: Pokud ji to posílí, bude to jen dobře

28.04.2019 14:33

Pokud jmenování ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) místopředsedkyní vlády posílí její pozici jako ministryně, bude to jen dobře. Prezident Miloš Zeman to dnes v Pekingu řekl na dotaz ČTK v souvislosti s plánovanou výměnou na postu místopředsedy vlády. Schillerová se stane vicepremiérkou v úterý, stejně jako nový ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). Post místopředsedy vlády naopak na návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) opustí ministr pro životní prostředí Richard Brabec (ANO).

Prezident Zeman vítá jmenování Schillerové vicepremiérkou: Pokud ji to posílí, bude to jen dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová k výsledkům státního rozpočtu za rok 2018

„Nemám nic proti paní Schillerové a pokud to posílí její pozici ministryně financí vůči těm ministrům, kteří jako vždy a v každé vládě mají vysoké nároky na státní rozpočet, bude to jenom dobře,“ řekl Zeman.

Havlíček byl podle něj avizován jako vicepremiér pro ekonomiku již dříve. „Z toho vyplývá, že vlastně naváže na tradici, která zde byla jak za Klausovy, tak za mé vlády, kdy byla porada ekonomických ministrů,“ poznamenal prezident. „Pokud jde o pana Brabce, tak předpokládám, že pan premiér Babiš nechtěl příliš zvyšovat počet místopředsedů. A když ho zvýšil tímto způsobem o dva, tak to naopak o jednoho snížil,“ dodal.

Zeman již jejich jmenování podepsal ke 30. dubnu. Rozhodnutí rozšířit počet vicepremiérů a změnit náplň jejich práce Babiš vysvětlil potřebou reagovat na změny ve struktuře hospodářství.

Zeman v úterý vedle Havlíčka jmenuje i novou ministryni spravedlnosti Marii Benešovou, která má nahradit Jana Kněžínka. Nástupcem ministra dopravy Dana Ťoka jmenuje Vladimíra Kremlíka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Slovenská tragédie“. Překlad mediálního našlapování kolem atentátu

11:56 „Slovenská tragédie“. Překlad mediálního našlapování kolem atentátu

Na roli médií se v souvislosti s atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica zaměřil Ladislav Jak…