Prezident podepsal asociační dohodu mezi EU, Gruzií a Moldavskem

19.05.2015 16:31

Prezident Miloš Zeman dnes podepsal asociační dohodu mezi Evropskou unií, Gruzií a Moldavskem. ČTK o tom informoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Sněmovna a Senát daly souhlas k ratifikaci již dříve. Nyní ji musí ještě podepsat premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Prezident podepsal asociační dohodu mezi EU, Gruzií a Moldavskem
Foto: Petr Kupka
Popisek: Miloš Zeman během setkání s občany v Jeseníku

„Asociační dohody, které musejí ratifikovat všechny členské státy Evropské unie, umožní rozvoj obchodu a těsnější politickou spolupráci uvedených zemí s Evropskou unií,“ uvedl Ovčáček.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) koncem dubna při ratifikaci smlouvy s Gruzií ve sněmovně uvedl, že dohoda by mohla v Gruzii podnítit hospodářský růst a snížit nezaměstnanost. Většina obyvatel tohoto postsovětského státu do ní podle něho vkládá značné naděje. Při schvalování ve sněmovně o dohodě vyjádřili pochyby někteří komunisté i sociální demokraté.


 

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …