Prezident považuje nárůst platů poslanců o 14 procent za nenažranost

01.12.2014 11:20

Pokud zákonodárci schválí růst platů ústavních činitelů o 14 procent, prezident bude novelu vetovat. Návrh považuje za nenažranost. O Zemanově postoji k zákonu, který má řešit platy ústavních činitelů, informovala Česká televize.

Prezident považuje nárůst platů poslanců o 14 procent za nenažranost
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman při rozhovoru s českými novináři, kterým nabízel "otrávená" jablka

K platům ústavních činitelů, respektive k jejich růstu, se vyjádřil prezident Miloš Zeman. Pokud zákonodárci schválí růst platů o 14 procent, prezident bude novelu vetovat. Návrh považuje za nenažranost.

Vláda původně předpokládala, že platy politiků vzrostou jen o procento. Když ale bylo jasné, že s tím bude ve sněmovně problém, přišel premiér s „ústupovou variantou“ přidat poslancům, senátorům i ministrům 3,5 procenta, stejně jako učitelům, úředníkům a jiným státním zaměstnancům.

Jenže jak premiér Sobotka odjel do Spojených států, strany ve sněmovně se hladce dohodly, že si politici přidají přes 14 procent. S tím Bohuslav Sobotka nesouhlasí. O tom, jak nynější debaty dopadnou a jaký bude skutečný nárůst platů, zatím není jasno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …