Prezident přijal demisi Alexandra Vondry

07.12.2012 19:07

Prezident Václav Klaus v pátek odpoledne přijal demisi ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). Zatím není jasné, kdo ho v čele úřadu nahradí. Mluví se o vicepremiérce Karolíně Peake (LIDEM). Prezident ji ale nazval dívenkou, u které si nedovede představit, že ji vojáci přijmou. Informuje ČTK.

Prezident přijal demisi Alexandra Vondry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra.

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) teď nemá dva ministry. Vedle resortu obrany chybí šéf také ministerstvu dopravy. To 3. prosince opustil Pavel Dobeš (LIDEM). Premiér chce nové ministry obrany a dopravy vybrat příští týden. Změny ve vládě jsou podle něj nutné.

V pátek odpoledne Nečas přinesl na Hrad demisi ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). Prezidentská kancelář po schůzce oznámila, že Václav Klaus Vondrovu demisi přijal.

Klaus se pozastavil nad tím, že by Peake vedla obranu. Nedovede si prý představit, že by se přes noc stala odbornicí na armádu a že "vojáci, statní mužové, přijmou takovou dívenku v roli ministryně obrany".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…