Přibrzděte. Blížíte se ke zkáze, varuje Severní Korea

25.04.2017 10:31

Válka slov mezi KLDR a Západem pokračuje. Zejména vládnoucí komunistický režim Severní Koreje tvrdými vyjádřeními nešetří. Kdyby mohla slova zabíjet, patrně by už na mapě místo Spojených států zbyl jen hluboký kráter.

Přibrzděte. Blížíte se ke zkáze, varuje Severní Korea
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Kim Čong-un

Energií srší zejména státem řízený deník Minju Joson, který je považován za jeden z hlavních nástrojů propagandy vládnoucího komunistického režimu. „Armáda naší země jasně deklarovala, že je připravena vyslat nemilosrdný úder do nepřátelských řad. Pokud naše zbraně Juche vyšleme proti Spojeným státům, zničí americké síly do posledního muže. Nezbude tak nikdo, kdo by mohl podepsat kapitulaci,“ dští oheň a síru deník.

Tomu, že je situace vážná, nasvědčují i plány na masovou evakuaci 230 000 Američanů z Korejského poloostrova. Do horečnatých diplomatických jednání je vedle Spojených států a Číny zapojeno i Japonsko. Americký prezident Donald Trump zcela vážně uvažuje o vojenské akci. Politologové a experti na tuto část asijského světadílu se předhánějí v katastrofických vizích, jaké by mohl započatý konflikt přinést děsivé důsledky.

Severokorejský režim má eso v rukávu v podobě jaderných zbraní. Možná i proto deník Minju Joson promlouvá v tak sebevědomém tónu. „Skupina agresorů nikdy nemůže uniknout našemu jadernému úderu. Lhostejno, jestli se bude nacházet na našem poloostrově, na vojenských základnách v Pacifiku či přímo ve Spojených státech. Poté bude pozdě litovat svého kroku, který povede k jejich naprosté zkáze. Trumpova administrativa by měla přibrzdit,“ hrozí i radí deník zároveň.

Spojené státy místo nějakého velkého řečnění ke Korejskému poloostrovu rovnou vyslaly svoji největší jadernou ponorku, která právě v těchto hodinách dorazila do přístavu Busan. Ponorka je údajně schopna převézt az 154 raket Tomahawk, které byly mimochodem před několika týdny vyslány na syrskou armádní základnu. Vedle ponorky se ve vodách obklopujících Korejský poloostrov nachází také letadlová loď Carl Vinson, kterou hrozí KLDR potopit.

Vyslání jaderné ponorky je všeobecně vnímáno jako demonstrace síly, stejně jako společné cvičení japonských, jihokorejských a amerických námořních i vzdušných sil v západní části Tichého oceánu. Donald Trump mezitím na půdě OSN prohlásil, že nastal čas jednat. „Současný status quo v Severní Koreji je nepřijatelný. Rada bezpečnosti OSN musí schválit další sankce, aby bylo zabráněno v pokračování severokorejského jaderného programu.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…