Přilepení aktivisté v Berlíně, neprojely ani záchranky. Mohou dostat maximálně pokutu, krčí rameny policisté

24.04.2023 19:01 | Ze sítí

Protesty klimatických aktivistů ochromují od rána dopravu v Berlíně. Na všech hlavních tazích se snaží přilepit k asfaltu. Jde o přívržence hnutí Poslední generace. Píše o tom server iROZHLAS.cz s odvoláním na německý deník Tagesspiegel.

Přilepení aktivisté v Berlíně, neprojely ani záchranky. Mohou dostat maximálně pokutu, krčí rameny policisté
Foto: Repro Twitter @LastGenCZ
Popisek: Aktivisté organizace Poslední generace blokující dopravu v Praze

V kolonách podle německého deníku uvázla většina sanitek, berlínští záchranáři tak museli vyhlásit poplach. Aktivisté přitom původně slibovali, že zásahovým autům průjezd umožní, reálně se ale tak nestalo. Kvůli blokádám v ulicích je asi 500 policistů, kteří se snaží protesty ukončit. Za blokování dopravy však mohou udělovat nanejvýš pokuty.

Protesty začaly již před týdnem ve vládní čtvrti, v pondělí se pak rozšířily po celém Berlíně. Kromě přilepování se k vozovce pak demonstranti používají lepidlo i k tomu, aby se přilepili k uměleckým dílům, polévají se také různými tekutinami. 

Hnutí požaduje, aby vznikla státní komise a navrhla, jak by se Německo do pár let zbavilo fosilních paliv, tyto závěry by pak měl posoudit parlament. Vláda však nátlak odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…