Princezna Markéta, vytáhl Okamura FOTO. A funkce ve sněmovně pro neúspěšného spolustraníka

29.04.2022 17:04 | Ze sítí

Na předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09) se ve svých příspěvcích na sociálních sítích zaměřil lídr SPD Tomio Okamura. Nejprve mu bylo trnem v oku, že Pekarová Adamová dosadila na místo kancléře Sněmovny Martina Plíška (TOP 09), poté její stravovací návyky.

Princezna Markéta, vytáhl Okamura FOTO. A funkce ve sněmovně pro neúspěšného spolustraníka
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

„Předsedkyně Sněmovny a vládní TOP 09 Pekarová Adamová pokračuje ve zneužívání svojí funkce – v loutkovém výběrovém řízení dnes dosadila na místo kancléře Sněmovny (nejvyšší úředník) se statisícovým platem svého kamaráda a neúspěšného politika z TOP 09 Martina Plíška, který v minulých volbách neobhájil místo poslance a propadl… Takhle vypadá politická trafika a politizace státní správy v přímém přenosu v podání vlády Petra Fialy (ODS). Hnus,“ poznamenal lídr SPD Tomio Okamura na sociální síti. 

Bývalý poslanec TOP 09 Martin Plíšek bude od května skutečně novým kancléřem. Nastoupí po Janu Morávkovi, který se pozice po zhruba pěti letech působení v této funkci vzdal.

„Výběrovým řízením, které bylo vypsáno a které středou skončilo, prošel úspěšně kandidát magistr Martin Plíšek, který byl následně i tady v organizačním výboru téměř jednomyslně podpořen do funkce kancléře, opravdu bez jednoho hlasu všemi ostatními. Nástup nového kancléře je plánován od 1. května,“ uvedla k výběru kancléře v minulých dnech Pekarová Adamová.

Plíška (47) doporučila výběrová komise složená z předsedů poslaneckých klubů. Do výběrového řízení na funkci se přihlásilo pět uchazečů, jeden z nich nesplnil požadované předpoklady. Další dva zájemci odstoupili.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Právě se pod pozlaceným stříbrným poklopem veze ve Sněmovně jídlo pro předsedkyni Sněmovny z vládní TOP 09 Pekarovou Adamovou, která nechce jíst s námi ostatními ve sněmovní jídelně, jelikož si potrpí na speciální luxus za státní peníze. Chce mít z veřejných peněz servis jako královna. Přitom v souvislosti se zdražováním říká Pekarová Adamová občanům, že si lidé doposud žili nad poměry a musí se smířit s tím, že jim životní úroveň klesne. Sama přitom jezdí zadarmo v nejnovějším superluxusním státním BMW se státem placeným řidičem za miliony a nechává si nosit jídlo do kanceláře ve Sněmovně na talíři s pozlaceným stříbrným poklopem od státem placeného osobního číšníka,“ popsal Okamura.

„A například minulý týden celá vláda Petra Fialy (ODS) nepochopitelně zasedala na luxusním zámku Štiřín a jen občerstvení vyšlo veřejný rozpočet na téměř čtvrt milionu korun! Přičemž Fialova vláda odmítá řešit zdražování a nechce plošně pomoci našim občanům tak, jak to dělají pro své občany vlády ostatních zemí v Evropě včetně těch sousedních. Korunu všemu nasadil před pár dny ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL), který arogantně vzkázal v televizi CNN Prima News našim občanům, že ‚dříve lidé jedli méně a také dokázali přežít‘,“ zakončil tento příspěvek na facebooku Okamura.

Obdobný vzkaz napsal Okamura i na twitteru. A tam na něj zareagoval ředitel kanceláře předsedkyně Poslanecké sněmovny Petr Pelc. „Pane Okamuro, zase šíříte lži o stříbrných poklopech pro paní předsedkyni. Zdravím ze sněmovní kantýny, kde sedí i Vaše pravá ruka pan Fiala. Jistě přítomnost Markéty Pekarové Adamové na obědě rád dosvědčí. Zastavte se taky, ať máte na ty lži (plný) žaludek. Anebo raději ty laciné lži smažte!“ napsal Pelc a přiložil fotografii Pekarové Adamové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…