Přišla policie, vše zabavila a Piráti volají: Policejní stát! Nikdo si tady nemůže být ničím jistý

16.12.2013 14:01

Pirátská strana se postavila na stranu těch, kteří jsou proti raziím v growshopech, tedy obchodech prodávajících potřeby pro pěstování konopí. Proto, aby byly zastaveny policejní zásahy vedené proti majitelům obchodů, vznikla i petice. „Nechci jen tak přihlížet tomu, jak se z České republiky opět stává policejní stát, ve kterém si nikdo nemůže být ničím jistý. To už tu jednou bylo,“ řekl k situaci autor petice Jindřich Krása.

Přišla policie, vše zabavila a Piráti volají: Policejní stát! Nikdo si tady nemůže být ničím jistý
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

Na serveru Pirátské strany nyní najdeme informace o zásazích proti growshopům a jejich majitelům. Piráti upozorňují na to, že growshopy prodávají pěstitelské potřeby a mají v nabídce pouze legální zboží. Nyní však dochází k zásahům v těchto obchodech a zabavování zboží, to vše pod záminkou boje proti drogám. Touto kauzou prý byly zasaženy již desítky podnikatelů, kteří přišli mnohdy o velkou část svého zboží a nemohou tak pokračovat ve výdělečné činnosti. „Stát takto paralyzoval nemalé procento malopodnikatelské síly v Česku a zároveň určil směr budoucí protidrogové politiky v naší zemi,“ píše se na webu.

Podle Pirátů z událostí posledních měsíců to vypadá, že zatímco svět má nakročeno minimálně k legalizaci konopí, ne-li k úplnému popření smyslu protidrogových represí, Česká republika se bude ubírat úplně opačným směrem. Mnoho občanů vyjadřuje nespokojenost se současnými represemi a podepisují proto petici, kterou sepsal šéfredaktor české verze Soft Secrets a registrovaný příznivec Pirátů Jindřich Krása. Petici již podepsalo 4500 lidí. Podpisové archy Jindřich Krása také poslal předsedkyni petičního výboru Poslanecké sněmovny ČR, JUDr. Zuzce Bebarové-Rujbrové. Další lidé se mohou k petici připojit na stánkách Pirátské strany.

Celé prohlášení ZDE

Těžko říct, jestli šlo o cílenou likvidaci konkurence státu

„Tento zásah zcela jasně ukázal, jak neuvěřitelně se dá náš právní systém a zákony zohýbat a následně zneužít. Mnoho let u nás obchody s pěstitelským vybavením naprosto legálně fungovaly, jejich majitelé platili daně a zaměstnávali nemalý počet lidí. Těžko říct, jestli šlo o cílenou likvidaci konkurence státu, který chce prodávat konopí legálně za hříšný peníz v lékárnách, nebo skutečně o dlouhodobě plánovanou akci, která proběhla `zcela náhodou` právě před konopným veletrhem Cannafest. Petici jsem ale nespustil jen kvůli policií vykradeným obchodům – nechci jen tak přihlížet tomu, jak se z České republiky opět stává policejní stát, ve kterém si nikdo nemůže být ničím jistý. To už tu jednou bylo,“ napsal k situaci Jindřich Krása.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…