Přitahujeme lidem šrouby, přiznala zcela bezelstně komisařka Jourová. A vyslala vzkaz ohledně vyjednávání o vládě

06.04.2018 21:31

Hostem pořadu Interview ČT24 byla eurokomisařka Věra Jourová (ANO). Ta mimo jiné pohovořila o tom, jak vnímá jednání o vládě.

Přitahujeme lidem šrouby, přiznala zcela bezelstně komisařka Jourová. A vyslala vzkaz ohledně vyjednávání o vládě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Věra Jourová

„Musí vzniknout vláda s důvěrou. Je to zodpovědnost všech aktérů. Ústavně to ani není jinak možné. Vláda s důvěrou znamená stabilitu. Stabilní vláda ČR posílí stabilitu Evropské unie,“ poznamenala úvodem k vládnímu vyjednávání Jourová.  Toto je velmi důležitá doba, kterou buď Češi využijí, nebo ji promarní,“ řekla eurokomisařka.

„Andrej Babiš je schopen dělat ústupky. Dá se s ním jednat. Ale teď je pro mě složité to komentovat, protože u těch vyjednávání nejsem. A jsem vlastně zvědavá, kam to všechno povede,“ řekla Jourová.  Rozumím tomu, že se nechce vzdát premiérského postu, protože byl výrazným lídrem vítězného hnutí,“ dodala. 

„Hnutí ANO musí nyní udělat vše pro to, aby dostalo důvěru ve Sněmovně. Červená linie, za kterou bych byla nerada, abychom šli, je podpora SPD. S velkým otazníkem je podpora KSČM,“ zmínila pak Jourová.

Řeč byla i o vyhoštění ruských diplomatů kvůli kauze Skripal. „Souhlasím s českým postupem,“ řekla jednoznačně Jourová.

Závěrem se pak Jourová vyjádřila k problémům sociální sítě i firmy Facebook. „Celý ten digitální průmysl, byznys tohoto typu, vydělává na tom, že sbírá data, tak bodejť by pan Zuckerberg nehovořil o ochraně. Potřebuje důvěru. A je dobře, že voláme po tom, aby byly dodržovány evropské zákony,“ sdělila Jourová k problému úniku osobních dat. 

„Přitahujeme šrouby, dopadne to na obyčejné lidi a ti nepoctiví se z toho velmi často vykroutí. Ale musíme se o to snažit,“ dodala Jourová s tím, že ona sama se bude velmi o problém zajímat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…