Přívaly uprchlíků nepolevily ani o Vánocích

26.12.2015 7:06

Proud migrantů mířících z Blízkého východu, Asie a Afriky do zemí Evropské unie za lepším životem nepolevil ani o vánočních svátcích. Například do aténského přístavu v Pireu v pátek připlulo z řeckých ostrovů v Egejském moři dalších 1700 migrantů a několik stovek migrantů mělo dorazit i na italskou pevninu.

Přívaly uprchlíků nepolevily ani o Vánocích
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Jak uvedla řecká pobřežní stráž, do Pirea stále připlouvají běženci, kteří se na dostávají na řecké ostrovy Lesbos, Chios a Samos dostávají přes Turecko. Od začátku týdne bylo více než dvanáct tisíc! Nikdo z příchozích však podle hlídek nechce zůstat v Řecku a většina z dorazivších naopak do bohatších zemí EU, a to zejména do Německa a Švédska.

Napilno má v závěru roku i italská pobřežní stráž, která informovala, že dnes u Sicílie zachránila 99 uprchlíků tísnících se na gumovém člunu. Podle agentury ANSA pak připlulo do města Reggio di Calabria 371 běženců, většinou z afrických zemí. Bylo mezi nimi 59 žen, ale žádné děti a někteří přistěhovalci prý trpí svrabem. Od pondělí pak podle statistik úřadů vystoupilo na italskou pevninu 1470 uprchlíků!

Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že letos do Itálie připlulo asi 150 000 migrantů a na 820 000 se dostalo přes moře do Řecka. Necelé čtyři tisíce lidí pak na cestách do Evropy zahynuly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…