Problémy ČSSD na jihu Čech. Nemůže se shodnout, kdo povede kandidátku

01.04.2017 21:20

Předsednictvo ČSSD v pátek schválilo 13 lídrů pro podzimní volby do Sněmovny, chybí už jen jednička pro Jihočeský kraj. Předsednictvo totiž prý zatím z regionu neobdrželo žádné návrhy. Jako možného kandidáta přitom kuloáry už několik týdnů skloňují jméno starosty Jindřichova Hradce Stanislava Mrvky. Informuje o tom server Novinky.cz.

Problémy ČSSD na jihu Čech. Nemůže se shodnout, kdo povede kandidátku
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

„Jsem velmi rád, že po dnešku máme kandidáty na lídry v drtivé většině krajů. Jedná se o kvalitní kandidáty, kteří úspěšně prosazují sociálnědemokratický program na celostátní nebo regionální úrovni, a dlouhodobě tak hájí zájmy našich voličů, zaměstnanců, rodin s dětmi nebo seniorů,“ cituje server předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku.

Celý text je ZDE

Chybějící lídr pro Jihočeský kraj prý není žádné drama. Schválen bude zřejmě za týden. „Pan Stanislav Mrvka je úspěšný starosta Jindřichova Hradce a je to jeden z možných kandidátů na lídra,“ řekl Právu Sobotka.

Předsednictvo přitom v některých krajích navrhuje na post lídra více jmen. V Praze by tak mohl kandidátku vést buď ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, náměstek ministra zahraničí Lukáš Kaucký nebo místopředseda strany a pražský náměstek Petr Dolínek.

Jak server také uvádí, na Vysočině by si tamní sociální demokraté měli vybrat v referendu mezi nestranickým kandidátem, hejtmanem Jiří Běhounkem, nebo starostou Nového Města na Moravě Michalem Šmardou.

Server rovněž připomíná, že lídrem Jihomoravského kraje bude premiér, v Karlovarském kraji poslankyně Markéta Wernerová, v Královéhradeckém kraji volební manažer a místopředseda Jan Birke, v Pardubickém kraji ministr pro lidská práva Jan Chvojka, v Libereckém kraji ministryně práce Michaela Marksová, v Moravskoslezském kraji ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, ve Středočeském šéf Sněmovny Jan Hamáček, v Plzeňském ministr vnitra Milan Chovanec, v Olomouckém poslanec Roman Váňa, ve Zlínském poslanec Antonín Seďa a v Ústeckém poslanec Jaroslav Foldyna.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …