Proč ČSSD tolik tlačí Šmardu? Místopředseda Onderka prozradil odpověď našim čtenářům

25.07.2019 19:16

Z PROFILŮ První místopředseda ČSSD Roman Onderka odpověděl na některé dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vysvětlil, proč sociální demokraté nominovali na post ministra kultury starostu Nového Města na Moravě Michala Šmardu a proč si na jeho jmenování do kabinetu Andreje Babiše (ANO) trvají.

Proč ČSSD tolik tlačí Šmardu? Místopředseda Onderka prozradil odpověď našim čtenářům
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Roman Onderka a Jan Hamáček- nový vedoucí tandem ČSSD

Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz Onderkovi napsala, že se snažila najít nějaké informace o starostovi Nového Města na Moravě Michalu Šmardovi a nepodařilo se jí zjistit, že by byl nějak blíže spjat s podporou kultury, případně s Ministerstvem kultury. Ráda by proto od zástupce Jana Hamáčka slyšela, proč ČSSD trvá na tom, aby se šéfem tohoto resortu stal právě Šmarda.  

„Dobrý den, nominace na pozici ministra jsou vždy o dvou možnostech, první možností je nominace odborníka z oboru (např. paní Schillerová – MF), druhou možností je nominace dobrého manažera, který se odborníky z oboru obklopí (např. Adam Vojtěch – MZ). Předseda Jan Hamáček vybral druhou variantu a nominoval Michala Šmardu (místopředsedu ČSSD), protože má zájem, aby ministr nekomentoval pouze témata resortní, ale všechna témata, která jsou pro ČSSD důležitá,“ odvětil Onderka.

První místopředseda ČSSD Onderka odpověděl také na dotaz, zda považuje za nebezpečné používat produkty čínské společnosti Huawei, před kterou již před mnoha měsíci varoval Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Na svém varování dodnes nic nezměnil.

Onderka prohlásil, že osobně sice přístroje společnosti Huawei nepoužívá, ale má za to, že varování odborníků bylo určeno především lidem, kteří pracují s citlivými informacemi státu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…