Proč chce OSN příměří na Blízkém východě? Je zde vážné podezření

29.10.2023 10:11 | Monitoring

„Sorry, jsou vinní,“ shrnul otázku kolektivní viny Palestinců v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a Hamásem etnolog, spisovatel a bývalý velvyslanec České republiky v Kolumbii a v Ekvádoru Mnislav Zelený-Atapana. „Tohle že jim káže korán a velký Mohammed?“ podivoval se etnolog. V blogu na Aktuálně.cz dále odsoudil, že se Izraeli vyčítá jeho obrana.

Proč chce OSN příměří na Blízkém východě? Je zde vážné podezření
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Cestovatel a znalec přírodních národů Mnislav Zelený

„Útočník je vždy ve výhodě,“ říká etnolog a spisovatel Mnislav Zelený-Atapana v příspěvku na Aktuálně.cz. „Útočník všechny překvapí, a když se napadený chystá, nedej Bože, k odvetě, tak je hned světem korigován, že má právo na obranu. Tedy myšleno – jen na obranu. O odvetě ani slovo,“ píše Zelený-Atapana.

V komentáři vysvětluje, že útočník má výhodu i v rovině občanských zákonů, vzhledem k tomu, že postrádá respekt k zákonům, zatímco pro obránce v jeho obraně jistá pravidla platí. „Musí se bránit podle pravidel a nesmí použít silnější zbraně,“ zmiňuje etnolog a vysvětlil, že kdyby jeho někdo napadl, tak ke své vlastní obraně proti útočníkovi nesmí použít chvaty juda, vzhledem k tomu, že útočník je nezná a tato obrana by tak byla klasifikována jako „k útoku nepřiměřená“ a tudíž i právně postižitelná.

Etnolog vše vztáhl ke konfliktu probíhajícímu v Izraeli, kde se dle jeho názoru po obránci – Izraeli – chce to samé a ještě k tomu by měl útočníkovi pomáhat. „A tak pro jistotu, že by k odvetě Izraele přece jen někdy došlo, zvedla se okamžitě lavina protestů proti tomuto údajnému útoku, který ještě nezačal. A další lavina protestů, že by napadený měl útočníkovi pomáhat, tedy tzv. humanitárně mu dodávat potraviny, vodu, energie, které sám není a nikdy nebyl schopen vyprodukovat – vlastně nikdy po celou dobu existence Gazy,“ píše Zelený-Atapana a dodal, že Palestinci se jen „naučili natahovat ruce pro podpory z celého světa“ a namísto výroby potravin se podílí na výrobě raket.

V blogu se etnolog věnoval i problematice kolektivní viny a zdůraznil, že souhlasí s tím, že by se všichni Palestinci neměli házet do jednoho pytle a odsuzovat je za činy páchané teroristickou organizací Hamás. Zmínil nicméně, že nikdo z Palestinců proti Hamásu otevřeně nevystoupil, sami si ho navíc zvolili. „Oni si teroristický Hamás zvolili, jako svého času Němci si zvolili Hitlera. Zatím jsem nikde neviděl, že by někdo z Palestinců odsoudil vraždy a mučení Hamásem provedené na území Izraele,“ říká Zelený-Atapana s tím, že pokud se někdo proti Hamásu vysloví, omluví se mu. Do té doby jsou pro něj však vinní: „Všichni Palestinci však jednoduše přistoupili na politickou a válečnou hru vymazat Izrael z mapy a usadit se v jejich městech a zahradách vybudovaných z pouští. Takže, sorry, jsou vinní.“

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17095 lidí
Následně Zelený-Atapana připomíná některé z hrůz, kterých se příslušníci Hamásu dopouštěli na civilistech z Izraele. „Tohle, že jim káže korán a velký prorok Mohammed? Že by jim sám velký Alláh přikazoval takhle zacházet s židovskými dětmi a zahánět všechny Židy do moře? To pochybuji,“ píše etnolog. Podle jeho názoru Alláh není zlým bohem, avšak „terorističtí islamisté“ si jej ve zlého přetvořili. Palestinci jsou pak dle jeho slov nastrčeni, aby za ostatní muslimské země bojovali s Izraelem a následně i v Evropě s Evropany.

„Takže nyní ve světě mnohde vlaje palestinská vlajka nad davy, které společně s neomarxisty a novodobými levičáky brání útočníka volající chyťte útočníka ve stylu, kdy zloděj volá, chyťte zloděje. A napadenému hned vnucují různá omezení a různé ohledy vůči útočníkovi či humanitární přestávky a nejraději se ohánějí válečnými pravidly mezinárodního práva,“ komentuje situaci v některých zemích Zelený-Atapana.

Etnolog Zelený-Atapana dále podotýká, že bohužel s tímto souhlasí i někteří světoví politici včetně generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese, když OSN říká Izraeli: „Ano, stojíme za vámi, braňte se, ale jemně, humánně, prostě jen tak trochu“.

„Odporné,“ shrnuje jedním slovem Zelený-Atapana. Představitelé OSN se tímto dle jeho názoru snaží předcházet protestům ze strany muslimů. „Neboli ať oni nemusí doma řešit nepokoje protestujících islamistů, kteří za posledních 60 let imigrovali za lepším do jejich zemí západního světa. Vytvořili tam velké a mocné komunity se svými zákony a s velkou silou s cílem konečné likvidace nás, pohanských psů. Neboli tito politici vlastně radí: ustupte útočníkovi, jako v případě ustupování Němcům před Mnichovem.“

Ke konci komentáře etnolog vyzdvihuje, že útočník se neřídí pravidly, v dnešním světě je však chráněn. „Útočník je však tímto světem s pokroucenými a znásilněnými názory prakticky chráněn, protože napadený by podle něj vlastně neměl útočit a hledat odplatu za provedené zločiny. Proto se jen a stále zdůrazňuje, že napadený Izrael má právo na obranu,“ popisuje Zelený-Atapana s tím, že hodně Palestincům by se pravděpodobně líbilo, kdyby Izrael jen tiše čekal na další útok.

S tímto tvrzením také poskytl závěrečné prohlášení, že Hamás jakožto zločinná forma palestinské vlády reprezentuje všechny Palestince v Gaze: „Hamás je však prostě palestinský, Hamás jsou Palestinci, Hamás reprezentuje všechny Palestince v Gaze, a protože ani palestinská vláda s prezidentem Mahmúdem Abbásem v čele na Západním břehu krvavé útoky Hamásu neodsoudila, tak i Palestinci ze Západního břehu stojí za Hamásem. A Hamás je zločinná forma palestinské islamistické vlády, a tak by se s ní mělo zacházet.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

plky a hlouposti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka I... , 29.10.2023 12:24:03
v Evropě existují jen tři možnosti: 1/ dochcípávající Evropská totalitní unie násilím nažene občany do "udržitelných" uhlíkově neutrálních" zemljanek, tam budou žrát červy, brouky a kořínky. děti se ze sodomie rodit nebudou, leda tak exkrementy. Přivandrovalci z celého světa s hrůzou odtáhnou. 2/ Zvítězí Islám a bude po ptákách 3/ Vzchopíme se my a vyženeme to všechno.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…