Prodej levné elektřiny přímo. Okamura setřel Fialu

09.10.2022 18:12 | Glosa

Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se s cenami energií musí něco udělat. Konat by se mělo rychleji než dosud. Uvedl to v pátečních Událostech, komentářích. K jeho slovům se nyní vyjádřil na svém facebookovém profilu Tomio Okamura (SPD).

Prodej levné elektřiny přímo. Okamura setřel Fialu
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Jak předseda vlády Fiala uvedl, na jednáních v Praze se otevřela i témata, která byla v rámci Evropské unie dosud „docela tabu“. Domnívá se mimo jiné také, že v Evropské unii je vůle najít společné řešení energetické krize. Nepřipouští si, že by k němu Unie nedospěla.

„Všechny evropské země se dnes hlásí k tomu, že chtějí šetřit energiemi, že se chtějí zbavit závislosti na zdrojích energií z Ruska,“ uvedl Fiala, hovořící zároveň o tom, že národní řešení energetické krize nepovažuje za správná. „Cestou je najít společné řešení, jak snížit ceny energie. Musíme k němu dospět,“ zdůraznil. Podle něj vůle dospět k jednotnému řešení je. „Zaznělo, že s cenami energií musíme něco udělat rychleji než dosud, že je potřeba zasáhnout regulatorními mechanismy,“ uvedl Fiala. A právě těchto slov se chytil Okamura.

„Absolutní zoufalství slabého premiéra Petra Fialy (ODS) a zcela nefunkční a neakceschopná EU. Takto Fiala pro média okomentoval nulové výsledky včerejšího vrcholného setkání evropských premiérů a prezidentů v Praze: ‚Zaznělo, že s cenami energií musíme něco udělat rychleji než dosud, že je potřeba zasáhnout regulatorními mechanismy. Ale máme vůli dospět k jednotnému řešení. Jak to bude konkrétně vypadat, záleží na tom, s čím přijde Evropská komise.‘ Blíží se zima a premiér Petr Fiala (ODS) a jeho vláda žene naše občany a firmy do katastrofy. Plnou odpovědnost nese neschopná a nekompetentní Fialova vláda. Požadujeme demisi! Hnutí SPD ví, jak řešit Fialovu drahotu, a předkládáme již půl roku řešení Fialovy drahoty,“ poznamenal následně ke slovům Fialy Okamura a přidal jednotlivé body SPD.

„Prodej levné české elektřiny napřímo českým občanům a firmám za zastropované ceny přímo u výrobců a přes unijní energetickou burzu pouze prodej přebytků. Obnovení národního importéra plynu a nákup levného plynu přímo od producentů, nikoliv přes německé překupníky, jako je tomu v současnosti. Přechodné snížení DPH u energií, pohonných hmot, základních potravin a léků a snížení ceny těchto komodit. Odstoupení od Green Dealu Evropské unie. Odstoupení od systému emisních povolenek EU, který zdražuje energie a suroviny. Obnovení národního zpracovatele ropy. Zrušení solární daně a veškerých dotací, které zdražují elektrickou energii pro spotřebitele. Zajištění potravinové bezpečnosti. Podpora českých zemědělců a potravinářů. Snížení neúčelných výdajů státu. Srovnání podmínek tuzemských a zahraničních firem působících v ČR – zavedení sektorové daně pro nadnárodní internetové giganty (Google, Facebook atd.), které v ČR generují obrovské zisky bez zdanění v ČR, a zdanění vyvádění nezdaněných dividend z ČR nadnárodními korporacemi,“ vyjmenoval Okamura.

Následně také okomentoval výsledky volebního modelu ČT, z něhož je patrné, že volby by vyhrálo hnutí ANO Andreje Babiše (ANO) nad koalicí SPOLU.

„Pět na dva, a přesto prohrávají… Fialova vládní pětikoalice se propadá v důvěře občanů a již několikátý průzkum za poslední měsíce potvrzuje, že by nezískala ve volbách ve Sněmovně většinu. Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi. Podle nejnovějšího průzkumu agentury STEM v TV Prima v žebříčku samostatných stran bez koalic dokonce SPD poskočilo na druhé místo (před ODS) se 14,3% podporou občanů. Moc děkuji lidem za podporu a slibuji, že budu nadále ze všech sil prosazovat náš politický program. Současná vládní pětikoalice Petra Fialy (ODS) by již nyní nesestavila vládu, jelikož vládním stranám klesla důvěra občanů, a byla by ve Sněmovně v menšině. Přesto se představitelé pěti vládních stran chovají vůči občanům neskutečně arogantně. Premiér Petr Fiala (ODS) již několikrát arogantně veřejně urazil miliony našich občanů, když řekl o voličích SPD a ANO, že to jsou populisté a extremisté,“ zmínil Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…