Profesor Zlatuška: Kandidáti na ministra smrděli už z dálky. A Blažek...

03.07.2012 11:36

Bývalý senátor Jiří Zlatuška nesdílí nadšení z nového ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Podle něj se jedná o člověka, který má kontakty na osobnosti spojené s pochybnými praktikami a který se sám angažoval v řadě problematických kauz. Proto prý bude na místě jej pozorně sledovat.

Profesor Zlatuška: Kandidáti na ministra smrděli už z dálky. A Blažek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval na Pražském hradě Pavla Blažka ministrem spravedlnosti

Podle Zlatušky je jasné, že jeho předchůdce Pospíšil někomu zkřížil plány a proto musel skončit. „Nebezpečí, které pro řadu vysoce postavených politiků může znamenat justice a státní zastupitelství očištěná od vlivu mafií a potřebě vycházet politickým špičkám maximálně vstříc, zůstává stále nejvěrohodnějším vysvětlením skutečných motivů vládní rychlého vyhazovu pro ministra,“ píše někdejší senátor v blogu na Aktuálně.cz.  

Výběr Pavla Blažka podle něj premiérovu pověst trochu zachránil. Dokázal překonat osobní animozitu k architektovi velké koalice na brněnské radnici a opomněl adepty, kteří „smrděli již z dálky.“ Druhý pohled však může naznačovat jisté problémy. Zlatuška zaregistroval důležitá upozornění na Blažkovu spolupráci na posudcích souvisejících s kauzou Diag Human, za které prý inkasoval dva miliony korun. Blažek byl též obviňován, že rozhodcům v této kauze vyhrožoval trestním stíháním. Navíc prý existuje podezření na jeho vazby s vedením státního zastupitelství z dob Renaty Vesecké.

Kroky ministra spravedlnosti bychom proto prý měli sledovat s velkou opatrností.      


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…