Projekt sKaret děláme pro stát bezúplatně, říká šéf České spořitelny

08.12.2012 7:43

Páteční schůzka premiéra Petra Nečase, ministryně Ludmily Müllerové a šéfů České spořitelny a České pošty, změnila používání sKaret. Příjemci dávek musí například mít sKartu jako průkaz a s vyplácením penzí přes kartu se nepočítá. Podle generálního ředitele České spořitelny Pavla Kysilky ale udělala spořitelna hodně ústupků a vyšla uživatelům co nejvíce vstříc.

Projekt sKaret děláme pro stát bezúplatně, říká šéf České spořitelny
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

"Naše vstřínost spočívá zejména v tom, že rozšiřujeme výhody, které jsou se sociální kartou spojené. Tak například od nynějška budou moci držitelé sKarty vybírat hotovost ze všech bankomatů České spořitelny kdykoli zdarma. Doposud byl zdarma jen první výběr," přibližuje Kysilka v rozhovoru pro Právo. Spořitelna myslí také na postižené. Těm chce také vyjít vstříc - lidé s postižením v případě, kdy si nemohou dávky vybrat z bankomatu, mohou jít na nejbližší pobočku a tam si peníze bezplatně vybrat.

Platit už také podle Kysilky nemusí ani ten, kdo si chce na své sKartě změnit PIN, čili bezpečnostní kód. Podle generálního ředitele dělá všechno Česká spořitelna pro stát bezplatně a peníze si chce vydělat jinak. "Je třeba připomenout, že realizujeme tento projekt pro stát zcela bezúplatně. Jediný potencionální výnos pro nás plyne z budoucích případných provizí za platby sKartou od obchodníků," dodává Kysilka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

19:47 Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

Lídr SPD Tomio Okamura v debatě o korespondenční volbě na půdě Poslanecké sněmovny označil místopřed…