Projekt za 40 miliard: Ředitel Motola Ludvík prozradil, co plánuje nová koalice

22.10.2014 21:51

Ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík vedl ČSSD v pražských komunálních volbách. Dnes je členem vyjednávacího týmu, který se setkává s lidmi možných koaličních partnerů z ANO a Trojkoalice. Nelíbilo by se mu ale primátorské křeslo? To mu nabídla TOP 09 v případě, že by vyjednával o koalicí s touto stranou, nikoli s ANO.

Projekt za 40 miliard: Ředitel Motola Ludvík prozradil, co plánuje nová koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na pražského primátora za ČSSD Miloslav Ludvík

Koalice ANO, Trojkoalice a ČSSD dokončují finální dohodu o správě Prahy v příštích letech. Ludvík zdůraznil, že by první pokus na sestavení koalice mělo mít hnutí ANO. On sám prý nehodlá být ani členem Rady města, a to už proto, že na kandidátce ČSSD jsou specialisté na různé oblasti a tito specialisté se pak objeví i v radě. „Odmítám předpokládat, že by vyjednávání s ANO zkrachovalo,“ zdůraznil. ČSSD má prý zájem o dopravu a sociální politiku v hlavním městě. Jednoznačně však odmítl odhadnout, jak dlouho chystaná koalice vydrží v Praze u moci.

Plány s metrem D

Jasně řekl, že by bylo dobré najít širší podporu pro prosazování jednotlivých návrhů, protože se může stát, že některý člen koalice onemocní či bude na dovolené a „vláda“ v čele s Krnáčovou by pak ztratila potřebnou většinu.

Koalice prý řeší ještě nějaké nesrovnalosti v programu, o kterých Ludvík odmítl mluvit. Poznamenal pouze, že nejde o nic zásadního. Koalice se také shodla na výstavbě metra D. Ludvík odhaduje, že půjde o zakázku za 40 miliard. „My bychom byli rádi, kdyby se v tomto volebním období začalo kopat,“ řekl.

Každý Pražan kulichem

V pořadu zmínil také problém Nemocnice na Bulovce, která není schopná produkovat dostatečné obraty, aby se mohla uživit. Jinak bude za nějaký čas nezbytné „nalít“ do nemocnice další peníze. V obecné rovině ocenil, že se do finále přiblížilo zrušení většiny zdravotnických poplatků, byť dodal, že je vláda musela kompenzovat navýšením plateb za státní pojištěnce. Samy nemocnice ale mnoho vlastních zdrojů nemají. „Já jsem ředitelem nemocnice patnáct let a už patnáct let se po nemocnicích chce, aby hledaly úspory,“ uvedl. Nemocnice ale nijak velké zdroje nemají.

V závěru došlo i na Ludvíkovu kauzu, ve které o upřednostňovaných pacientech hovořil jako o kulichách. Kdyby byl primátorem, snažil by se, aby se každý Pražan stal kulichem. Trval ale na tom, že ta kauza na něj byla tak trochu ušitá, protože známé video bylo sestříháno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…