Prokázali jste státnickou prozíravost, poděkoval Josef Skála poslancům, kteří podpořili KSČM ve věci lithia

18.10.2017 11:27 | Zprávy

Místopředseda KSČM Josef Skála děkuje poslancům a poslankyním, kteří přispěli k přijetí usnesení zavazujícího ministra Havlíčka vypovědět referendum o lithiu. Právě Skála byl hlavním iniciátorem akce, která vedla k mimořádné schůzi Sněmovny čtyři dny před volbami, která ministru Havlíčkovi jasně řekla, že s jeho krokem nesouhlasí.

Prokázali jste státnickou prozíravost, poděkoval Josef Skála poslancům, kteří podpořili KSČM ve věci lithia
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mistopředseda KSČM Josef Skála

Skála oceňuje, jak rychle byl jeho návrh realizován. „Vyslovil jsem jej „za pět minut dvanáct“. Dovést jej ke zdárnému konci se dalo jen neprodlenými a rozhodnými kroky. Tím víc si vážím Vás všech, kdo jste je neváhali podniknout nehledě na šibeniční termín a fakt, že k řadě jiných otázek nás dělí názorové rozdíly,“ píše.

Poslanci podle něj prokázali státnickou prozíravost a skutečně dokázali něco změnit. „Dokládá to jak bizarní kličkování těch, kdo se ze svých selhání v „kauze lithium“ zkusili křečovitě vylhat i přímo na půdě mimořádné schůze PS PČR,“ tak jejich kroky připomíná.

Skála mimo jiné upozorňuje, že ti samí lidé, kteří tvrdili, že memorandum o těžbě lithia není nijak právně závazné, teď oddalují vykonání usnesení Poslanecké sněmovny (které jim přikazuje memorandum vypovědět) s vysvětlováním, že se musí poradit s právníky, jestli je vypovězení tohoto „nezávazného dokumentu“ vůbec možné.

„Naléhavost otázek, vedoucích ke svolání mimořádné schůze PS PČR a přijetí jejího usnesení, to jen dál umocňuje. Trvejme na jejich zevrubném objasnění! Na vyřešení celé kauzy promptně a důsledně v zájmu České republiky,“ vyzývá Skála. Zejména se to podle něj týká zákonodárců, kteří budou zvoleni do nové Sněmovny.

„To, jak jsme dokázali spojit síly napříč politickým spektrem, kvitovala i široká občanská veřejnost. Zkusme ji nezklamat ani v příštích dnech, měsících a letech. Najděme společnou řeč i v dalších otázkách, které jsou v naléhavém zájmu celé země,“ vyzývá místopředseda KSČM. Výzvy, které naši zemi čekají, to podle něj budou vyžadovat více, než kdy dříve.

Celý dopis Josefa Skály:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…