Proruští separatisté prý zasáhli loď ukrajinské pobřežní stráže

31.08.2014 20:20

Loď ukrajinské pobřežní stráže dnes zasáhl v Azovském moři nedaleko Mariupole dělostřelecký granát. Oznámil to mluvčí ukrajinské bezpečnostní rady Andrij Lysenko. K odpovědnosti za útok se podle agentury Reuters přihlásili proruští separatisté. Ti rovněž uvedli, že se jim podařilo obklíčit doněcké letiště, které bylo dosud pod kontrolou armády.

Proruští separatisté prý zasáhli loď ukrajinské pobřežní stráže
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Lysenko uvedl, že zasažená loď je takzvaný kutr. Tento typ menších plavidel používá námořnictvo k hlídkám podél pobřeží. Lysenko se nezmínil, zda si útok vyžádal zraněné a ani neřekl, kolik osob bylo na palubě. Oznámil jen, že na místě probíhá záchranná operace. Portál newsru.ua s odvoláním na své zdroje ale tvrdí, že na palubě jsou mrtví.

Povstalci, kteří v uplynulých dnech ohlásili řadu vojenských úspěchů a kteří otevřeli novou jižní frontu nedaleko Mariupole, prohlašují, že obklíčili letiště v Doněcku.

„Útok nebude snadný, neboť přístupy jsou zaminovány, nálože jsou na dálkové ovládání," citoval ITAR-TASS mluvčího doněckých rebelů. Letiště se v minulosti pokusili povstalci dobýt několikrát, armádě se však tento strategický areál podařilo udržet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…