Prostě jim to rozfláká? Unikly tajné plány na úder Donalda J. Trumpa proti Severní Koreji

17.04.2017 9:04

Prezident Spojených států amerických Donald Trump podle jednoho z jeho nejbližších vojenských poradců zvažuje „kompletní zničení“ jaderných pozic Severní Koreje, informuje australský server news.com.au.

Prostě jim to rozfláká? Unikly tajné plány na úder Donalda J. Trumpa proti Severní Koreji
Foto: ABC.news
Popisek: Severokorejský vůdce Kim Čong-un

„Zdroj blízký americkému prezidentu sdělil britským diplomatům, že by Spojené státy, které mají dostatečný vojenský potenciál na to, aby zničily celý korejský jaderný program, mohly iniciovat preemptivní vojenský útok proti Severní Koreji,” uvádí australský server

Prezident Donald Trump se údajně také snaží dostat pod tlak Čínu, které dává najevo, že mohou Spojené státy proti Severní Koreji kdykoli zaútočit. 

Deník The Times s odkazem na „zdroje v prezidentské administrativě“ uvedl, že americké ozbrojené síly by mohly „naprosto zničit“ klíčové jaderné pozice Serverní Koreje za použití pouze konvenčních zbraní.

Anketa

Myslíte, že Donald J. Trump vojensky udeří proti Severní Koreji?

hlasovalo: 4469 lidí

Tato zpráva se objevila ve stejný den, kdy se Severní Korea neúspěšně pokusila o test svého jaderného arzenálu. 

Bývalý úředník administrativy prezidenta Bushe, který je podle australského deníku zasvěcen do vojenských plánů Pentagonu, uvedl, že „Trump se usilovně snaží na svou stranu získat Čínu, zároveň si je ovšem vědom toho, že klíčový krok kupředu bude muset učinit on“. 

Hrozbu amerického úderu na Severní Koreu rozebíral na ParlamentníchListech.cz také analytik Štěpán Kotrba, který se s touto možností příliš neztotožňuje. Více ZDE

Mike Pence na návštěvě v Koreji

V pondělí ráno přijel na státní návštěvu do Jižní Koreje americký viceprezident Mike Pence, který se vydal na desetidenní cestu po Asii a Tichomoří.

Do hlavního města Jižní Koreje, Soulu, americký politik dorazil ještě předtím, než byl v Severní Koreji proveden další test doposud neznámé rakety. Pence tento incident označil za „provokaci“.

„Éra strategické trpělivosti je u konce. Prezident Trump dal již jasně najevo, že trpělivost Spojených států a našich spojenců dosáhla v tomto kontextu svých mezí a že si přejeme vidět změnu. Chceme, aby se Severní Korea vzdala svého bezohledného jaderného programu,“ uvedl viceprezident Spojených států na státní návštěvě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…