Proti všem. Brazilský prezident zesměšnil Zelenského

28.02.2022 9:45

Brazilský prezident Jair Bolsonaro se vysmál Ukrajincům a prohlásil, že Brazílie a Rusko jsou v podstatě bratrské národy.

Proti všem. Brazilský prezident zesměšnil Zelenského
Foto: repro internet
Popisek: Prezident Brazílie Jair Bolsonaro s manželkou (v bílém)

Většina zemí světa odsoudila ruský vpád na Ukrajinu, který minulý týden ve čtvrtek brzy nad ránem nařídil ruský prezident Vladimir Putin. Brazilský prezident Jair Bolsonaro jde v tomto smyslu proti proudu.

Nejnovější vývoj neustále aktualizován ZDE

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38558 lidí

Britská BBC oznámila, že se Bolsonaro vysmál Ukrajincům za to, že v čele jejich státu dnes stojí a obranu země řídí někdejší komediální herec Volodymyr Zelenskyj.

„Brazilský krajně pravicový prezident Jair Bolsonaro se na nedělní tiskové konferenci vysmíval ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému - řekl, že lid jeho protějšku vložil své naděje do rukou komika. Bolsonaro odmítl odsoudit ruskou invazi a v neděli prohlásil, že Brazílie zůstane v konfliktu ‚neutrální‘ a dodal, že Brazílie a Rusko jsou ‚prakticky bratrské národy‘,“ napsala britská BBC.

Oznámil, že Brazílie se nebude stavět ani na jednu stranu tohoto konfliktu. Zároveň odvolal svého viceprezidenta Hamiltona Mouraa, který ruskou agresi vůči Ukrajině odsoudil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…