Protibabišovský server obviňuje ČT, že se účastní politického boje na straně ANO

26.10.2015 14:11

Investigativní redaktor České televize Jiří Hynek nápadně často otevírá takové kauzy, které pomáhají politickým a obchodním cílům Andreje Babiše. Píše o tom server Svobodné fórum, který poukazuje také na to, že případům, spojeným s hnutím ANO, se Hynek vyhýbá.

Protibabišovský server obviňuje ČT, že se účastní politického boje na straně ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Server připomíná, že Jiří Hynek otevřel současnou olomouckou korupční kauzu. „Česká televize poskytla záběry z domovních prohlídek, do éteru byly vypuštěny následně mnohokrát opakované záběry Ivana Langera vedeného zakuklenými policisty. Tyto záběry zarámovaly celou akci, aby jí dodaly patřičný punc důležitosti, i když následně vyšlo najevo, že bývalý ministr vnitra nebyl z ničeho obviněn a Hynkem vypuštěnou dezinformaci, že se zásah týkal solární elektrárny Ševětín, popřel samotný Šlachta,“ píše server.

Celý text je ZDE

Když o týden později GIBS zasáhla na ÚOOZ a obvinila dva lidi kvůli údajnému přijímání úplatků, podplácení a úniků informací z policejních spisů, Česká televize prý o této kauze informovala výrazně jinak. „Zatímco o olomoucké kauze dosud Česká televize odvysílala celkem 76 zpráv, z toho patnáct v hlavním zpravodajském pořadu Události, o zásahu GIBS na ÚOOZ informovala pouze ve dvou výstupech. A to ještě velmi specifickým způsobem, přičemž policista ÚOOZ byl obviněn z podobné trestné činnosti jako dva policisté na Olomoucku,“ píše server.

Server upozorňuje, že den poté, co vyšlo najevo, že Šlachtův útvar je v úzkých, rozehrál Jiří Hynek další kauzu. Policie podle něj zjistila, že ostravská fakultní nemocnice za ředitelování současného ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) předražila nákup přístroje CyberKnife o 65 milionů korun. Hynek informoval, že podle policejních dokumentů, které má k dispozici, policie zadržela na účtu jedné firmy, která zdánlivě nemá s nákupem přístroje nic společného, částku zhruba osm milionů korun. „Má to být výnos z trestné činnosti právě v kauze nákupu kybernetického nože, který se používá v onkologii,“ uvedl Hynek v České televizi.

Hynek se prý se Šlachtou a jeho lidmi schází v jedné restauraci na Zbraslavi

Server připomíná, že trestní oznámení v této věci loni podal ministr financí Andrej Babiš. „Může to být náhoda, ale načasování této kauzy také může znamenat snahu překrýt problém Šlachtova útvaru, se kterým má Jiří Hynek podle zdrojů zevnitř České televize mimořádně nadstandardní vztahy. Se Šlachtou a jeho lidmi se podle nich schází v jedné restauraci na Zbraslavi,“ tvrdí server.

O jisté synergii zdrojů Jiřího Hynka z České televize a Babišova tisku prý mimo jiné svědčí několik případů Lidových novin a MF DNES, kterým se z televizních stanic věnovala téměř výhradně jen Česká televize. „U těchto případů jsou patrné stopy zájmu majitele Mafra Andreje Babiše, ať už v politické či obchodní rovině,“ podotýká server s tím, že sem patří zejména kauza Oleo Chemical, tedy továrny vyrábějící biopaliva druhé generace, o kterou měl majitel Agrofertu zájem už před několika lety. „Česká televize v režii Jiřího Hynka se Oleo Chemical zatím věnovala v celkem 35 zprávách, z toho v šestnácti hlavních večerních zpravodajských relacích,“ píše server.

Hynek se nevěnoval jediné kauze spojované s hnutím ANO

Při hodnocení Hynkovy práce je nutné vzít v potaz i to, které kauzy pomíjí. Prý se nevěnoval jedinému případu spojovanému s hnutím ANO. Ani kauze Agrotec – Babišovy firmy podezřelé z manipulací s tendry České pošty. Hynek se nevěnoval ani korupci bývalého hlavního manažera ANO Vladislava Kovala, která dospěla k soudu. Pominul i další údajně korupční kauzu ministra dopravy Dana Ťoka z doby jeho působení ve firmě Skanska, kterou otevřel Hynkův kolega z veřejnoprávního Českého rozhlasu Janek Kroupa.

„U zaměstnance veřejnoprávního média, které má mít punc serióznosti, je iniciace cílených mediálních kampaní velmi na pováženou. Zvláště pokud se nelze zbavit dojmu, že nahrávají jednomu konkrétnímu politickému hnutí a jeho majiteli,“ uzavírá server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…