Protikorupční policie obvinila člena předsednictva ČSSD Duška

10.06.2015 9:46

Protikorupční policie obvinila zatím z blíže nespecifikovaných trestných činů člena předsednictva ČSSD Roberta Duška. Bývalý dlouholetý předseda ČSSD v Libereckého kraji to dnes ČTK potvrdil.

Protikorupční policie obvinila člena předsednictva ČSSD Duška
Foto: cssd.cz
Popisek: Robert Dušek

„Jsem přesvědčen, že se jedná o nedorozumění. Považuji to za standardní součást politického boje v Libereckém kraji,“ řekl ČTK. Z čeho je obviněn, nechtěl bývalý europoslanec specifikovat.

Mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej obvinění Duška odmítl komentovat. „Ke konkrétním osobám se nevyjadřujeme,“ řekl.

Podle Centra nezávislé investigace (CNI) a Krajského protikorupční pracoviště (KPKP) by se Duškova trestná činnost měla týkat veřejných zakázek a evropských dotací. Spolu s Duškem jsou podle CNI a KPKP obviněni další lidé, například bývalý krajský radní pro dopravu za ČSSD Martin Sepp. „Cítím se být nevinen. Považuji to za neopodstatněné. Budu se bránit tím, že jim řeknu, co o tom vím,“ řekl Sepp CNI. Mezi obviněnými jsou údajně i někteří liberečtí stavební podnikatelé.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…