Průzkum: Babiš jasně vede, dostal by se i Rajchl

09.10.2023 12:25 | Monitoring

Je tu další průzkum, který ukazuje, koho by si dotázaní voliči přáli za premiéra, pokud by se konaly volby na konci září. Momentálně opoziční hnutí ANO by získalo takřka 33 procent hlasů, zatímco ODS by nedosáhla ani na procent 12. Na pátém místě průzkumu se nalézá hnutí PRO Jindřicha Rajchla.

Průzkum: Babiš jasně vede, dostal by se i Rajchl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Agentura SANEP uveřejnila další z řady průzkumů, který odráží nálady voličů z konce září. Odpovídalo 1632 dotázaných z celé republiky.

Takřka 33 procent dotázaných, konkrétně 32,9 procenta lidí dalo najevo, že by volili Andreje Babiše (ANO) a jeho momentálně opoziční hnutí ANO. Druhá skončila ODS, ale s obrovským odstupem 11,8 procenta hlasů. Na třetím místě skončil Tomio Okamura se svým hnutím SPD a ziskem 10,2 procenta hlasů.

Na čtvrtém místě se ocitli Piráti se ziskem 9,1 procenta hlasů a na pátém místě  s 5,7 procenty voličů dlí momentálně hnutí PRO Jindřicha Rajchla. Na místě šestém zůstalo tentokrát hnutí STAN se ziskem 5,2 procenta hlasů.

Další strany, včetně TOP 09 a lidovců, by podle aktuálního průzkumu agentury SANEP zůstali mimo Sněmovnu. To ukazuje, že koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09, ale i jejich partneři ve vládě Piráti a STAN, ztrácejí své voliče. TOP 09 by totiž podle tohoto průzkumu získala jen 4,6 procenta hlasů a lidovci dokonce jen 3,7 procenta. To znamená, že by lidovci ještě dosáhli na státní příspěvek určený všem politickým subjektům, které získají alespoň 3 procenta hlasů.

Prostým součtem výsledků jednotlivých partnerů v koalici SPOLU by celá koalice získala 20,1 procenta hlasů, což je stále výrazně slabší výsledek než u Andreje Babiše. Teprve součet hlasů celé vládní pětikoalice je vyšší než u samostatně stojícího hnutí ANO. Konkrétně jde o 34,4 procenta hlasů.

 Tříprocentní hranici a také státní příspěvek by získali ještě komunisté se ziskem 3,2 procenta a ostatní strany včetně Přísahy Roberta Šlachty by už zůstaly bez státního příspěvku. Přísaha by získala 2,8 procenta hlasů a sociální demokraté 2,7 procenta hlasů. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přeji SPD aby pokořila profláknutou a gaunerskou ODS., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 09.10.2023 15:03:26
ODS, to je ta strana co podporuje kriminálníky ze STANu a ničí republiku.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …