Průzkum: Babiš vede víc a víc. Nerudová za Pavlem

20.12.2022 10:06 | Ze sítí

Agentura SANEP zveřejnila svůj prosincový průzkum volebních nadějí prezidentských kandidátů a radost z něj může mít zejména Andrej Babiš, který postupně navyšuje svůj náskok. Za ním se souboj o druhé postupové místo aktuálně vychýlil ve prospěch generála Petra Pavla.

Průzkum: Babiš vede víc a víc. Nerudová za Pavlem
Foto: Facebook
Popisek: Babiš s uzeninou

Andrej Babiš by v prvním kole získal 30,1 procenta hlasů. Jeho náskok na oba soupeře se zvyšuje. Druhého Petra Pavla by volilo 24,8 procent voličů, třetí Danuši Nerudovou 22,9.

S velkým odstupem čtvrtý by byl Pavel Fischer, bývalý velvyslanec a poradce Václava Havla. Získal by 7,1 procent voličů, jen o něco málo více než jiný bývalý velvyslanec, poslanec SPD Jaroslav Bašta. Ten by získal 4,7 procent.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Těsně za ním následuje Marek Hilšer, méně než 3 procenta voličů by získal Josef Středula. Pole uzavírají Tomáš Zima a Karel Diviš.

První místo Andreje Babiše v posledním měsíci potvrdily i další agentury. SANEP však zaznamenal pokles u Danuše Nerudové, které jiní výzkumníci naopak přisuzovali pozici před Petrem Pavlem.

Andrej Babiš se v průzkumech objevuje až od října, kdy oznámil svou kandidaturu. Jeho podpora celkem stabilně roste.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…