Průzkum: Lidé si myslí, že Klaus je lepší než Zeman

12.06.2013 8:21

Lidé zatím hodnotí lépe prezidenta Klause než Zemana, a to i ti, kteří současného prezidenta volili. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK, který si nechala udělat Česká televize pro svoje mimořádné vysílání u příležitosti 100 dní Miloše Zemana ve funkci prezidenta.

Průzkum: Lidé si myslí, že Klaus je lepší než Zeman
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman s Václavem Klausem

Z porovnání současného prezidenta Miloše Zemana a jeho předchůdce Václava Klause vychází lépe Václav Klaus, kterého preferuje 38 % dotázaných oproti 20 % těch, kteří za lepšího prezidenta považují Miloše Zemana. Ostatní prý nevidí mezi oběma prezidenty rozdíl, nebo nevědí, kdo z nich jim v úřadě hlavy státu vyhovuje víc. Klause podle průzkumu STEM/MARK více oceňují podnikatelé, ženy, lidé ve středním věku a také prý voliči Karla Schwarzenberga. Česká televize rovněž uvedla že z průzkumu vyplývá, že nevoliči v prezidentských volbách se nyní rovněž přiklánějí se sympatiemi na stranu Václava Klause. Toho lépe než Miloše Zemana hodnotí jak absolventi základních škol, tak vysokoškoláci a zajímavé je, že Klaus je považován za lepšího prezidenta také u všech věkových skupin.

Zeman je kladně hodnocen za využívání prezidentských pravomocí

Zemana kromě jeho voličů preferují voliči ČSSD a KSČM a důchodci. Ale i mezi těmi, kteří přispěli ke zvolení Miloše Zemana prezidentem, je pětina těch, kteří prý hodnotí Václava Klause v roli prezidenta lépe.

Z jednotlivých oblastí činnosti je prezident Miloš Zeman nejlépe hodnocen za využívání prezidentských pravomocí a obhajobu českých zájmů v zahraničí, poměrně kladně hodnotí lidé i jeho působení na vnitropolitické scéně. Z průzkumu agentury STEM/MARK pro Českou televizi naopak nejhůře dotázaní vnímají prezidentovo vystupování v médiích a jeho reprezentaci na veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…