První máj přinese demonstrace. Policie v Praze posílila hlídky

01.05.2012 6:19

Tradiční akce naplánovala na dnešní Svátek práce česká levicová uskupení zastoupená v Poslanecké sněmovně i mimo ni. Oslavy se nejspíš ponesou v očekávaném protivládním protestním duchu, který česká levice zastává už delší dobu. Především kvůli možným střetům mezi radikálními příznivci levicových i ultrapravicových názorů jsou v centru hlavním města dnes posílena i policejní opatření.

První máj přinese demonstrace. Policie v Praze posílila hlídky
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Do Prahy přijely tisíce protestujících za odstoupení vlády

Slavit se začne na Výstavišti, kam už v devět ráno přijdou zřejmě především starší příznivci parlamentní KSČM. Na stejném místě budou jejich rudé prapory ve 14:00 vystřídány oranžovou barvou nejsilnější české politické strany, tedy ČSSD.

Budou i radikálnější protesty

Radikálnější protesty začnou v 11:00, na kdy se na Střelecký ostrov svolávají příznivci anarchistického hnutí. V 11:20 ale hodlá na stejné místo přijít národovecká prezidentská kandidátka Jana Bobošíková, která se v posledních měsících veřejnosti snaží připomínat především mediálně zajímavými kontroverzními akcemi.

Anarchisté po svém setkání plánují přesun na náměstí Republiky, kde ve 13:00 zahajuje protivládní protest Miřme na správné cíle!, spolupořádaný Antifašistickou akcí. Ve 14:00 se na Můstku sejde demonstrace xenofobní Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) s heslem "Za sociální jistoty - proti reformám". Právě zde zřejmě čeká policie možné střety.

V Praze tak dnes bude v pohotovosti několik stovek policistů. Zapojit by se měla říční policie, psovodi nebo policisté na koních. Celý den bude ve vzduchu i vrtulník.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…