První obětí cenzury EU a Facebooku je novinářka, která natočila toto VIDEO o znásilňování a uprchlících

03.06.2016 16:10

V úterý se Evropská unie dohodla s Facebookem, Twitterem a YouTube na kodexu, který by měl pomoci v boji proti šíření nenávisti. O den později byl zablokován facebookový účet švédské publicistky a spolupracovnice prestižního amerického think-tanku Gatestone Institute Ingrid Carlqvist.

První obětí cenzury EU a Facebooku je novinářka, která natočila toto VIDEO o znásilňování a uprchlících
Foto: pixabay.com
Popisek: Cenzura - ilustrační foto

Jak uvádí Gatestone Institute ve svém oficiálním prohlášení, kterému předsedá bývalý americký velvyslanec Spojených států při OSN John R. Bolton, smazání profilu Carlqist není náhoda a jako důvod uvádí její video pojednávající o epidemii znásilňování migranty ve Švédsku. „Její video zahrnovalo mnoho faktů a oficiálních statistik, které lze snadno dohledat. Za první dva dny jej zhlédlo přes 80 000 uživatelů,“ uvádí americký think tank s tím, že šlo o video verzi textu, který švédská novinářka publikovala v loňském roce.

 

Evropská unie se podle Gatestone Institute ani nesnaží skrývat, že v tomto případě aplikuje politickou cenzuru. „Dokonce k tomu zřídila speciální týmy politických informátorů s orwellovským názvem důvěryhodní reportéři, kteří mají za úkol zaznamenávat veškeré případy šíření xenofobie a nenávistných výroků. Ty jsou následně např. Facebookem ihned odstraněny. Jde o jasnou cenzuru, což je velmi pobuřující. Je to v přímém rozporu s našimi západními hodnotami svobody projevu a sekulárního státu,“ dodává Bolton.

Z pohledu Gatestone Institute je však možné vnímat tento krok jako velký kompliment. „Světoví cenzoři tak dávají najevo, že Gatestone Institute je natolik důležitý, že je třeba jej umlčet. To se jim však nepodaří, pokud nebudeme mlčet. Po enormním tlaku ze strany našich čtenářů byl facebookový profil Ingrid Carlqvist opět zprovozněn. Bez jakéhokoli vysvětlení nebo omluvy. Je ironií, že po tomto cenzurním kroku si její video získalo ještě mnohem větší pozornost,“ konstatuje americký think tank ve svém prohlášení.

„Facebook a Evropská unie tedy zatím ustoupily. Jejich varování je však třeba brát smrtelně vážně, protože oni se zcela jistě nevzdají a vrátí se. Jak bychom tomu měli čelit? V prvé řadě budeme pokračovat v publikování našich článků a budeme se spoléhat na to, že je budete číst a dále šířit. Včetně videí, jaké natočila Ingrid Carlqvist. Jak jistě víte, minulý týden jsme nastartovali publikování vlastních vysoce kvalitních videí. Naše první video zhlédlo více než 150 000 lidí! Ve své práci budeme pokračovat, protože v této bitvě idejí musíme zvítězit!“ burcuje think tank.

„Sociální sítě a Evropská unie si myslí, že nás mohou umlčet. Pojďme jim společně ukázat, že se velmi mýlí,“ uvádí jménem Gatestone Institute jeho zakladatelka a prezidentka Nina Rosenwald. ParlamentníListy.cz v posledních měsících pravidelně přebírají texty publikované Gatestone Institute a mohou svým čtenářům slíbit, že v tom budou i přes možné cenzurní zásahy Evropské unie a sociálních sítí i nadále pokračovat.


 

reklama

autor: pro

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …