Prý jako kdysi se Saddámem. Dva roky lhaní a žádný důkaz. Trump může za rok liberálům způsobit infarkt

31.03.2019 6:48

Uspěje Donald Trump v prezidentských volbách v roce 2020? Podle Andrewa Mitrovicy z Al Jazeery ano. A kdo za to může? Média a vyšetřování, zda Trump spolupracoval s Ruskem. Americká intelektuální elita prý raději uvěřila, že volby zmanipuloval Putin, než aby čelila faktům. A server The Interpcept zase ukázal, jaké novinářské kachny dokázala americká a britská média vyplodit v souvislosti s Trumpem a Ruskem.

Prý jako kdysi se Saddámem. Dva roky lhaní a žádný důkaz. Trump může za rok liberálům způsobit infarkt
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

„Zatímco se demokraté a jejich známá klika centristických médií přou o poznámky pod čarou, verdikt je jasný. Donald Trump dosáhl zadostiučinění, byl očištěn, zproštěn obvinění – můžete si vybrat,“ píše Mitrovica. Těm, kdo trvali na tom, že americký daňový poplatník musí vidět všechny zprávy Roberta Muellera (vyšetřovatele Trumpova případu), prý uniká jeden tlustým písmem vytištěný a neony ozářený fakt: že Trump ani jeho 43 milionů podporovatelů se nikdy o poznámky pod čarou nestarali. Mají prý rádi slogany jako „Postavte zeď“. A teď budou mít další: „Žádná spolupráce“. Jak informovala BBC, závěrem Muellerovy zprávy je, že se nenašly žádné důkazy o tom, že by Trump ve volbách v roce 2016, kde porazil Hillary Clintonovou, spolupracoval s Ruskem. Nicméně stále prý zbývá vyšetřit, zda Trump nebránil výkonu spravedlnosti.

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí

A zatímco republikáni budou slavit, demokraté a centrističtí komentátoři budou v médiích 24 hodin denně 7 dní v týdnu nepřesvědčivě tvrdit, že to ještě neskončilo, tvrdí novinář. Mitrovica naznačuje, že ten, kdo si myslí, že Trump bude, i kdyby byl nějakým zázrakem obviněn, odvolán, tomu nefunguje mozek. K odvolání by totiž byla potřeba spolupráce obou stran a potom, co Mueller nenašel žádné důkazy o spolupráci s Ruskem, by se prý musel stát zázrak, aby k něčemu takovému došlo.

„S několika výjimkami, americká intelektuální elita, uvnitř médií i vně, vždy raději věřila, že za zvolení fašisty může jeden Rus a ne 43 milionů Američanů,“ kritizuje Mitrovica ty, kteří se s nadějí upnuli k teorii o spolupráci mezi Putinem a Trumpem. „Bylo to jednoduché, dalo se to jednoduše vysvětlit i pochopit, a hlavně jednoduše prodat v televizi a na Twitteru,“ dodává.

Vervu, s jakou televize CNN a MSNBC prosazovaly tuto teorii přirovnal k teoriím, že Saddám Husajn měl zbraně hromadného ničení. Centristé prý začnou popírat, že by tuto nepravdivou teorii o Trumpovi kdy propagovali, a vyhnou se jakémukoliv zamyšlení sami nad sebou, nedej bože, odpovědnosti. A co z toho bude?

Trump bude nahlas řvát „fake news“, až budou uši zaléhat, a i když je podle Mitrovicy lhář, v tomto bude mít pravdu. A nárokovat si morální vítězství s tvrzením, že se on a jeho podporovatelé stali obětí pokusu o převrat „zakořeněnými strukturami“. Čili Trump může být znovuzvolen na základě vyšetřování, které ho mělo dostat do tepláků, píše novinář. Američané se prý musí zamyslet proč tolik jejich krajanů volí „ohavného muže s ohavnou mluvou a ohavnou myslí“, jehož přirozená reakce je vždy chránit svou značku na úkor slušnosti, lidskosti a veřejného blaha.

Celý článek ZDE

Server The Intercept se také opřel do médií a sestavil list nejtrapnějších omylů amerických médií. Například magazín Fortune v roce 2017 uveřejnil informaci, že Ruskem sponzorovaný kanál Russia Today se „naboural“ do vysílání americké státní televize C-SPAN. Záhy se však ukázalo, že se jednalo o chybu na straně C-SPANu, se kterou neměl ruský kanál nic společného. Další kachna patřila listu Washington Post, který tvrdil, že se ruští hackeři nabourali do americké rozvodné sítě, aby vypnuli topení státu Vermont v zimě. Jak se však ukázalo, zaměstnanec společnosti zajišťující dodávky elektrického proudu si chtěl zkontrolovat poštu a počítač se připojil na „podezřelou“ IP adresu. Vyšetřovatelé nenašli žádný pokus o nabourání se do systému. Washington Post v roce 2016 také otiskl článek, že ruská propaganda proniká do USA přes sociální média, kde má 15 milionů sledovatelů. K tomuto číslu však došla anonymní organizace, kterou Washington Post citoval, tak, že prostě označila spoustu již dlouho fungujících stránek kritických ke Clintonové a libertariánské stránky za šiřitele ruské propagandy.

NBC a MSNBC pro změnu informovaly, že Rusko zaútočilo na diplomaty na ambasádě na Kubě zbraní založenou na zvuku a mikrovlnách. Tým neurologů pak ovšem dospěl k závěru, že dotyční neutrpěli žádné poškození, že šlo o „kolektivní psychosomatickou příhodu“ a divné zvuky, které dotyční diplomaté zaslechli, zněly jako karibský cvrček při páření.

Intercept nešije jen do amerických médií, do hledáčku se mu dostal i britský Guardian. V listopadu 2018 Guardian otiskl zprávu, že manažer Trumpovy kampaně, Paul Manafort, se třikrát setkal s Julianem Assangem, hlavní postavou serveru WikiLeaks, na velmi dobře střežené ekvádorské ambasádě a nikdo si toho nevšiml. „Sedm týdnů později, žádné jiné médium toto nepotvrdilo, neobjevily se žádné snímky ani videa, které by to dokazovaly, Guardian odmítá jakékoliv otázky, vedoucí pracovníci se schovávají, ostatní média pochybují o pravdivosti a zaměstnanec ekvádorské ambasády rovnou prohlásil, že to není pravda,“ píše Intercept.

A jako perličku na závěr si Intercept nechal zprávu CNN a MSNBC, že Trumpův syn, Donald Trump mladší, měl mít přístup k e-mailům z WikiLeaks o demokratech a Johnu Podestovi, které poškodily důvěryhodnost Hillary Clintonové ještě dřív, než byly tyto dokumenty zveřejněny. Trhák všech trháků, který by dokázal, že Trump spolupracoval v kampani s WikiLeaks. A také naprostá kachna, píše Intercept. Reportéři si spletli datum. A e-mail, který Donald Trump ml. dostal, nebyl od tajného konspirátora, který nabízel tajné informace, ale od obyčejného občana, který prý navrhoval, aby se podíval na informace, o kterých se už dávno bavil celý svět.

Celý článek ZDE

reklama

autor: kas

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …