Prymula na tiskovce na něco zapomněl. A je to celkem důležité

09.10.2020 9:16

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (nestr. za ANO) opomněl oznámit podstatné opatření. Vláda v něm omezila vstup do obchodů a provozoven na skupiny maximálně po dvou osobách. Opatření rovněž platí už od tohoto pátku, informují Novinky.cz.

Prymula na tiskovce na něco zapomněl. A je to celkem důležité
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

Ve včerejším usnesení vlády stojí, že kabinet omezil „svobodu pohybu a pobytu tak, že lze vstupovat do nákupních center, do prodejen a provozoven služeb, s výjimkou provozoven stravovacích služeb, a pobývat v nich nejvýše ve skupinách po 2 osobách a tak, že mezi skupinami je rozestup alespoň 2 metry; toto omezení se nevztahuje na osoby mladší 15 let doprovázející zletilou osobu ze společné domácnosti“.

U dvojic v obchodních centrech je podle slov mluvčího ministerstva zdravotnictví Jana Brodského, výjimka pro osoby mladší patnácti let, když doprovází zletilou osobu. „To znamená, že s dětmi tam můžete jít, ale jen jako jeden dospělý,“ upřesnil pro Právo.

O omezení společného nakupování na nejvýše dvě osoby se ministr na čtvrteční tiskové konferenci  nezmínil, ačkoliv začalo platit již následující den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…