Prymula zakázal zpívat

30.09.2020 10:12

Obavy někdejšího brněnského radního za Žít Brno Matěje Hollana se naplnily. Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Roman Prymula oznámil, že opera má utrum. To je tvrdá rána pro Janáčkův festival. Ale ne pouze pro něj. Utrum má totiž nejen opera.

Prymula zakázal zpívat
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Roman Prymula

Matěj Hollan ještě v noci na středu vyjádřil obavy, zda nakonec proběhne Janáčkův festival, jehož příprava stála mnoho času i peněz. Připomněl, že se vláda v uplynulých měsících zaklínala chytrou karanténou a slibovala, že další plošné zákazy už nevyhlásí.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 30.9.2020)

73%
27%
hlasovalo: 25636 lidí

Jenže chyba lávky, plošná opatření jsou opět zde. Klasická činohra sice bude fungovat dál, ale milovníci opery a muzikálů mají z rozhodnutí ministra Prymuly smůlu.

„Nebudou možné opery a muzikály, protože zpěvem dochází ke zvýšenému šíření viru,“ oznámil Prymula. Na jeho slova upozornila Česká televize. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…